Занимљивости Издвајамо Србија

Богати руски лекар се из Москве преселио у српско село: 20 км путује на посао, из једног разлога!(ВИДЕО)

Као кардиолог интерниста желео је да знање које је стицао на Руском универзитету, примени код нас и на тај начин помогне нашим људима

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Када неко пређе 2.500 километра, напусти лагодан живот, пријатеље које је стицао три деценије, прво на шта би већина помислила да је љубав била главни разлог.

Љубав је заправо дошла након одлуке. Светла, сјај и гламур велике Москве др Иван Александрович Горохов је заменио брдовитим пределима и скоро напуштеном селу у подножју Јастрепца.

На овај пут доктор Александрович кренуо је са вером и једним кофером, у који је спаковао све успомене.

Као кардиолог интерниста желео је да знање које је стицао на Руском универзитету, примени код нас и на тај начин помогне нашим људима. На најбољи начин је спојио медицину и пољопривреду.

„Много сам био уморан од државног посла, јер обично је много гужва, не можеш да посветиш довољно пажње пацијентима и тако. Имао сам и тамо идеју да отворим нешто приватно, али на жалост то је много теже, скупље, једном речју немогуће“, каже Иван Горохов Александрович.

Његова нова кућа налази се у готово напуштеном селу у подножју Јастрепца. Од пре два месеца се у потпуности преселио у Рлицу. Свакодневно путује до посла двадесетак километра, до Великог Шиљеговца где има ординацију.

Помоћна кућа је до пре месеца дана била у функцији, а онда се срушила од старости. Зидови стари преко 200 година, нису дочекали реновирање.

Велику подршки има од комшинице Јелице.

„Бака Јелка је одличан учитељ, одличан комшија и увек ме ујутру сачека вруће млеко, сир. После идемо кад имамо времена у башту. А Бога ми хоћемо и да попијемо“, наводи Иван.

„Наређујем ја. Мора да ме слуша. Брзо је савладао пољопривредне послове“, каже комшиница.

Традиција је доктору Горохову светиња. И управо због ње је прихватио крсну славу породице од које је купио кућу и имање.

У башти сади искључиво наше старе сорте парадајза, паприке и кромпира.

Открио је нову љубав, због које је, како нам је рекао, спреман да напусти медицину.

Погледајте видео:

Извор:Б92