Издвајамо Србија

ОВО ЈЕ ВЕЛИКА ШАБАНОВА ТАЈНА! Мештани Крчедина открили о певачу нешто што ће вам натерати сузе на очи

Туга не јењава.

Краљ народне музике Шабан Шаулић погинуо је после тешке саобраћајне несреће у Немачкој, где је имао свој последњи наступ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вест о његовој смрти потресла је готово читаву нацију.

Иако је био веика звезда, Шабан је био веома скроман и приземан човек, што говоре сви који су га познавали.

Певач је већину свог времена проводио на викендици у Крчедину, која је била његова оаза мира.

Мештани овог насеља за легендарног музичара имају само речи хвале, а Шабанов комшија открио нам је како је изгледало када Шабан дође у Крчедин.

– Навикли смо да он дође још почетком марта и седи до до краја септембра. Имао је два чамца којима је ишао на пецање. По Крчедину се прича да је последњи пут упецао сома од 25 килограма. Увек када би имао велики улов, он одмах распали роштиљ и позове све из села, био је веселе природе. Ја им се некад прикључим, он увек зове, такав је био. Са свима је хтео да стане и поприча – прича комшија који не може да поверује шта се десило, као ни остали мештани који су такође шокирани трагедијом.

– Цео Крчедин кука за Шабаном, тек кад дође време његовог доласка, схватићемо колика ће рупа остати без њега. И даље не верујемо да више није жив, сви смо мисили да је у питању лажна вест. Многи су знали да је имао проблем с том стомачном аортом и да је био болестан. Лекари су му тад забранили да пије, али волео је да попије по 2-3 ракијице. Никад га нисам видео да се опија. Волео је живот, није се плашио смрти. Нико није помишљао да се овако нешто може догодити – прича потресени комшија.

Шабан је преко зиме боравио у кући на Дедињу, а за то време његов пријатељ с Дунава бринуо је о викендици.

– Умео је да седне сам испред куће, загледа се у реку и запева за своју душу. Био је прави боем и комшија. С њим сам могао да причам о било чему, није био надмен, већ потпуно природна особа. Кад год га је нешто мучило, делио је то с нама, увек је био отоворен. Све које воли преселио је овде, а и они који нису живели ту, често су га обилазили. Зорица и Кемиш су често долазили, а у ресторану поред викендице често је правио журке. Последњи пут је ту правио прославу и довео је двадесеторо људи са естраде, било је баш весело – каже нам човек који је чувао Шабану викендицу, али је замолио да остане анониман.

 

Извор: Ало.рс/И. П. М.