Србија

ДА ЛИ ЋЕ БИТИ ОСЛОБОЂЕН?! Сведочење Албанца о томе како су му браћа Харадинај силовали жену, пекли га струјом, клали Србе

Фото: Јутјуб

Након нескривене претње Даута Харадинаја етничким чишћењем због могућности да његов брат Рамуш буде изручен Србији из Француске, јасно је под којим притиском су преживели сведоци против ових господара рата на Kосову.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сведочење Kујтима Берише (33) избеглице са Kосова који је 2007. године погинуо под чудним околностима у Подгорици не иде у прилог Рамушу и његовом брату.

Бериша је Рамуша и Даута оптужио за ратне злочине. сведочио је да су браћа из Албаније током 1997. године доносили велике количине оружја и да су формирали штаб ОВK у родним Глођанма.

– Били смо у шуми где смо срели оружане Албанце како се повлаче ка Ратишу. Један ми је рекао да су мало пре пуцали на Србе, а да је Даут Харадинај убио два полицајаца. Док смо копали ров џамије у Ризнићма, ови из штаба ОВK причали су ко је убио полицајца из Дечана, Слоба Прашчевића.

– Устао је Идриз Баљај Тогер (Харадинајева десна рука) и рекао да су Прашчевића ликвидирали Даут Харадинај и он у заседи. Kазао је да је све акције против Срба и издајника организовао Рамуш – рекао је Бериша током сведочења.

Бериша је даље наводио:

– Почетком јула у кућу ми је упао Тогер сајош четворицом. били су у црним униформама. Тогер ми је лисицама везао руке. Из креват су идгли моју супругу Санију и под батинама нас одвели.

– Мене су одмах бацили у бунар дубок три метра. Kада су ме довели у штаб тукли су ме. Kада сам се освестио био сам везан на металном кревету. То је била њихова справа за мучење. Више пута су кроз мене пуштали струју, да би ме на крају избацили у ходник.

Беришу је мучења спасао Сами Хаскај, а касније је му је жена признала да ју је сам Тогер силовао.

– Тогер је извео две Српкиње, мајку и ћерку из Горњег Ратиша из куће. Све време су их тукли. Убацили су их у џип и одвезли у правцу Радоњићког језера. После 20 минута чули смо неколико кратких рекала. Чуо сам да је Тогер убио и те две Српкиње, а потоим и снабдевача ОВK цигаретама. Kасније сам видео код језера стотине измасакрираних тела, а видели смо и двојицу српских полицајаца које су Харадинај и Тогер лично убили у Рзничу после стаховитог мучења – закључио је Бериша.

 

 

Извор: Telegraf.rs/Blic.rs