Издвајамо Србија

ПАЖЊА! СВИ ПРЕСРЕТАЧИ СУ НА УЛИЦАМА ОД ЈУТРОС: У наредних 7 дана појачана контрола, а ево шта возаче очекује 19. априла

Фото: Јутјуб

Министарство унутрашњих послова и Управа саобраћајне полиције ће у наредних седам дана, у периоду од 17. до 23. априла, спроводити акцију појачане саобраћајне контроле која је активна у 28 земаља чланица Европске уније, Швајцарске, Норвешке и Србије, саопштио је АМШ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У оквиру ове активности, у среду 19. априла биће спроведена и акција “Спеед Маратхон”, током које ће се брзина мерити 24 часа непрекидно ручним радарима, радарима у системима видео надзора и уређајима за мерење брзине у возилима без обележја полиције – пресретачима.

Како кажу из полиције, од данас почиње спровођење акције појачане контроле саобраћаја, усмерене на откривање прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања, а посебно ће током целог 19. априла, бити спроведена акција “блиц маратон” током које ће, истичу, сви радарски уређаји бити укључени 24 сата.

Начелник Управе саобраћајне полиције МУП-а Небојша Арсов објаснио је да ће контрола мотоциклиста у наредном периоду бити оштрија, а мотоцикли – пресретачи контролу ће вршити не само по аутопутевима, већ и по градовима и по мањим местима у целој Србији.

Главни задатак полицајаца на необележеном мотоциклу пресретачу, који се открива тек када се направи прекршај и када се прекршилац звучно- светлосним сигналима зауставља, биће изненадна контрола мотоциклиста, као и осталих учесника у саобраћају, који не уступају првенство пролаза и ометају возаче мотоцикала.

Мат црни “сузуки РГСX” пресретач, београдских таблица, са 184 коњске снаге и златним “брембо” кочницама, којим управља полицајац у црној кациги и црној мото опреми нема никаква обележја полиције и не би се ни помислило да је полицијски, један је од модела мотоцикала чији се укупан број држи у тајности.

 

Извор: Телеграф.рс / Тањуг