Србија

ХИТНО! У овим општинама деца морају одмах на вакцинацију, лекари већ кренули у акцију

Важна вест за све родитеље и децу

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од вируса малих богиња који је почео да се шири престоницом, оболело је шест особа, а сваког дана број је све већи. Пошто су главна мета деца која похађају вртиће и школе, а која нису вакцинисана, лекари су решили да ураде нешто по том питању.

МУСЛИН ВЕЋ НАШАО НОВИ ПОСАО: Новац није проблем, загрејан сам да преузмем селекцију …

У општинама Сурчин и Земун на вратима основних школа и домова здравља појавила су се обавештења којим се родитељи позивају да доведу своју децу.

– Дана 8.11.2017. проглашена је епидемија малих богиња на територији града Београда. Ради превенције и контроле малих богиња на територији целе Србије и у жариштима епидемије молимо Вас да обавестите родитеље да децу која нису вакцинисана ММР вакцином могу да доведу у Дом здравља „Земун“ од 9.11.2017. до 14.11.2017. године ради вакцинације.

– У том периоду примаће се сва деца без обзира да ли је њихов изабрани лекар ту. После тог термина мобилне екипе Дома здравља „Земун“ ће обилазити школе и вакцинисати децу. Напомињемо да за наведену вакцинацију коју ће вршити мобилне екипе није потребна сагласност родтеља“ наводи се у обавештењу.

Од вируса малих богиња на територији Београда оболело је шест особа које нису биле у међусобном контакту. Та бројка сваког дана расте, због чега су надлежне службе ивероватнпо и одлучиле да делују.

Из Дома здравља „Земун“ рекли су да се епидемија морбила шири, због чега су и одлучили да реагују што пре.

 

Извор: Blic.rs/Srbija Danas