Свет

ТОТАЛНИ РАТ СЕ НЕ МОЖЕ ИЗБЕЋИ! Русија прва на удару! Човечанству нема спаса! Американци почињу да праве ЗАБРАЊЕНО оружје!

Сједињене Америчке Државе приступају изради ненуклеарних ракета копненог базирања које су биле забрањене Споразумом о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, саопштио је Пентагон.

– Министарство одбране је приступило научно-истраживачким и експериментално-конструкторским радовима 2017. године, због тога што Русија не поштује услове Споразума. Првобитни напори Министарства у области научних истраживања и производње били су усредсређени на мобилне крстареће и балистичке ракетне системе копненог базирања с конвенционалним пуњењем. Пошто су САД скрупулозно испуњавале своје обавезе из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, ти програми су у раним фазама – саопштио је портпарол Пентагона Џонатан Хофман.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, због обустављања Споразума, Министарство одбране САД ће наставити да у пуној мери реализује програме израде конвенционалних ракета копненог базирања као „разуман одговор на дејства Русије и у оквиру ширег избора конвенционалних варијанти напада уједињених снага“.

Другог августа обустављено је дејство Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета. Почетком ове године Вашингтон је саопштио да иступа из тог Споразума, оптуживши Русију да га нарушава. Москва је одбацила све оптужбе, а почетком јула председник Русије Владимир Путин потписао је Закон о обустављању Споразума.

 

Извор: Ало.рс/ rs.sputnikinews.com