Спорт

ОСТАТАК СЕЗОНЕ ПОД ЗНАКОМ ПИТАЊА: ИНФОРМАЦИЈА СЛЕДИЛА СВЕ! Новак Ђоковић иде на операцију?!

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић, могао би да буде подвргнут новој операцији, објавили су амерички медији!

Угледни новинар „Њујорк Тајмса“ Кристофер Клери посветио је текст победнику УС Опена, Рафаелу Надалу који се приближио само на корак до Роџера Федерера када су у питању Гренд слем трофеји, Шпанац је освојио свој 19. титулу на највећим турнирима!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај амерички новинар се осврнуо и на проблеме са којима су се суочавали двојица највећих конкурената Надала, у Њујорку!

„Никад смо ближи 2020-им. 2010. су завршене, а Надал, Ђоковић и Федерер су их завршили освајањем свих последњих 12 Гренд слем титула“, пише Клери и наставља:

„Али, они су показали знакове ‘смртности’: Федерер је осетио болове у леђима, а Григор Димитров га је победио у четвртфиналу УС опена. Ту је и проблем са раменом за Ђоковића, који је предао Вавринки у осмини финала и могуће је да неће играти дужи период времена ако му буде потребна операција или повећи одмор“.

Српски тенисер је и пре УС Опена имао проблема са раменом, током турнира у Синсинатију први пут се божалио на болове, а све је то кулминирало у осмини финала. Иако је деловало да је Ђоковићу потребан само дужи одмор, према речима Кристофера Клерија ипак му је потребна операција:

„Имам информацију да је Ђоковићево раме доста проблематично и да би могло да буде потребно више него само мало одмора“, навео је Клери у опису текста алудирајући на то да би најбољи тенисер света могао да буде подвргнут хируршком процесу.

Према распореду Новака Ђоковића на званичном сајту, следећи турнир на којем би требао да учествује је Токио из Серије 500, а након тога Мастерси у Шангају и Паризу и за крај завршни АТП турнир.

 

Извор: Ало.рс