Србија

400.000 МИГРАНАТА ЋЕ НАСЕЛИТИ ЈУГ СРБИЈЕ? Хитно се огласио министар Вулин! Ово је права истина!

Сви мигранти који тренутно бораве у Србији морају да поштују нашу земљу и наше законе.

– Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да су лажне приче да ће 400.000 миграната населити југ Србије и нагласио да сви мигранти који тренутно бораве у Србији морају да поштују нашу земљу и наше законе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вулин је рекао да ниједан мигрант није заражен вирусом Ковид-19, да се више од 8.000 миграната на територији Србије налази у 18 прихватних центара и да имају све што им је потребно, али да нема изласка.

Како је саопштило Министарство одбране, Вулин је казао да ће сви мигранти бити у камповима и да нико не треба да их се плаши, као и да је Војска ту како би сви били мирни и безбедни.

Говорећи о инциденту који се недавно догодио у кампу у Крњачи, Вулин је објаснио да је једна сиријска породица покушала да побегне, али да је у томе заустављена.

Тада се окупило стотинак миграната који су хтели да их подрже у томе и наша војска је у складу с Правилом службе и законима испалила три метка у ваздух. Наградићу два припадника Војске Србије који су издали и извршили наређење, јер су поштовали законе и Правило службе, никога нису повредили, а заштитили су себе и своје припаднике, рекао је Вулин.

Министар је поручио да свако ко помисли да може да угрози војника, припадника Министарства одбране, мора да зна да ће лоше проћи.

 

Извор: Курир.рс/Тањуг