Издвајамо Србија

ТАКТИКА ОПОЗИЦИЈЕ: Тадић открива зашто се крије име председничког кандидата!

Фото: Медија центар

БEOГРAД – Данас jе веома важно не спекулисати са именом заjедничког опозиционог председничког кандидата, jер би одговор на то питање учинио велику услугу власти, изjавио jе данас председник СДС Борид Tадић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Tо би Вучић и власт веома волели. Kада бисмо одговарали на питање о заjедничком кандидату овога тренутка, онда бисмо учинили велику услугу власти и нико не треба да излази нити са властитим кандидатурама, нити са спекулациjама ко би то могао бити“, рекао jе Tадић новинарима.

Tадић каже да се могући кандидати уздржано понашаjу у овом тренутку, баш због тога, да би позитиван аспект њихове кампање био загарантован.

„Врло jе важно и да се сви обавежемо, не само пре избора, него и после њих, да нећемо сарађивати са СНС, ни на локалу, ни на републичком нивоу. Свако треба да потпише ту обавезу, нема то на реч, и да грађани знаjу на шта могу да рачунаjу“, нагласио jе Tадић.

Потребно jе, како каже председник СДС, да се сви опозициони лидери обавежу да неће ни након председничких избора улазити у коалициjе на локалу са СНС, што ће говорити да имаjу чисте, jасне идеjе и да неће да вараjу грађане, да сарађуjу са напредњацима на локалу где су корисни, профитабилни послови, а да не сарађуjу на републичком нивоу.

„Tо су моjи ставови и то ће бити принципи коjих ћемо се држати на следећем састанку опозициjе, када треба да говоримо о заjедничком председничком кандидату, коjи ће се десити наредних дана“, каже Tадић.

Додао jе да jе његова намера да се победи власт кроз нормалан изборни поступак, успостављање демократиjе у изборима и налажење политика коjе ће грађанима донети корист у животу.

Tадић jе додао да ће подржати сваки договор коjи може да обезбеди победу заjедничког председничког кандидата, оценивши да jе ситуациjа у друштву jе „апсолутно неподношљива“.

„Ниjе све било добро ни у мом времену, када сам jа био председник, и те како ниjе било добро. И jа сам имао озбиљних грешака у свом понашању, у нереаговању на погрешне ствари пре свега, али ово данас jе трагикомично“, сматра Tадић.

Извор: Танјуг