Регион

Бесрамници! Црногорци ударили на Његоша!

Изјава извесног Аднана Муховића да је Његош највећи крвник Бошњака и ислама није спорадични испад безначајног црногорског политичарчића већ континуитет црногорске државотворне „културне политике“ још од времена кад је Мило Ђукановић заменио такозвано српство такозваним црногорством, пише „Спутњик“.

Аднан Муховић је председник Скупштине црногорске општине Петница и функционер Бошњачке странке, коалиционог партнера Ђукановићевог ДПС-а са жешћим уцењивачким потенцијалом који је Милу обезбедио формирање (још једне) Владе и то у време кад ни игранка са „државним ударом“ на дан избора није помогла да напабирче довољан број посланика.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истина је да су на Муховићеву изјаву уследиле жестоке реакције, не само из (про)српских кругова него и из његове странке, али Муховића не издаје самопоуздање и он остаје при свом „бисеру мудрости“ и чак тврди да је то званични став његове партије. Јер му се тако може.

Људи из ДПС-а препуштају луксуз клеветања Његоша мањим коалиционим партнерима и полуфабрикатима са црногорске (квази)интелектуалне сцене не би ли их, по потреби, добронамерно ошинули по прстима, кад се мало преиграју.

А да напади на Његоша у Црној Гори нису од јуче подсетили су нас ових дана регионални медији. Па је тако, на пример, универзитетски професор Новак Килибарда својевремено изјавио да „нема антиисламскијег писца него што је био Његош“, а црногорски „писац са међународном репутацијом“ Андреј Николаидис тврдио да је Његош геноцидан песник.

Из свега наведеног, јасно је да последње пљување по Његошу није изоловани инцидент већ системска, државна политика. И зато ће се напади на Његоша наставити докле год је ДПС на власти у Црној Гори.

„Чега се паметан стиди, будала се поноси“, није Његошева мисао него народна пословица. Коју би највероватније Његош употребио кад би могао да види како његово дело развлаче његови потомци, закључује „Спутњик“

Извор: rs.sputniknews.com/Vestionline