Здравље Издвајамо

Алкална вода је смрт за ћелије рака а ово је начин припреме…

Ниво пХ вредности одређује да ли је средина у организму кисела или алкална. Ако је вредност испод 7, средина је кисела а ако је изнад 7, онда је алкална.

Ипак, када је лјудско тело у питању, сваки орган има своју специфичну пХ вредност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На пример, плјувачка има пХ у опсегу од 6.5 – 7.0, лјудска кожа има пХ од 5,5 што је чини благо киселом, док се пХ дигестивног тракта креће од 1.5 – 7.0.

У здравом телу, пХ вредност крви је благо алкална и креће се између 7,35 – 7,45. Плућа и бубрези су одговорни за одржавање ове равнотеже. У случају да се равнотежа поремети, одразиће се на целокупно здравље.

Ако је природна пХ вредност поремећена, она постаје сувише кисела или превише алкална, здраве ћелије постају токсичне, што доводи до њихове смрти. Осим тога, тело се бори да одржи своју природну пХ складиштењем вишка киселе супстанце у одређеним деловима или органима, чиме се повећава њихова киселост.

Дакле, хронични пХ дисбаланс оштећује ткива у телу и може чак довести до малигнитета, јер доводи до смрти ћелија или ћелијске мутације.

У горем сценарију, може доћи до метастазе. То значи да мртве ћелије остају киселе у телу, док мутиране или малигне ћелије настављају неконтролисано да расту и шире на остале делове или органе у телу.

С друге стране, савремена исхрана садржи пуно шећера, кофеина, високо прерађену храну и алкохол, што тело чини превише киселим и на крају доводи до лошег имуног система, хроничних главоболја и умора, као и до пробавних проблема.

Дакле, алкална вода може бити од великог значаја за наше здравлје.

Као што је раније споменуто, ако се пХ неравнотежа тела не лечи, она може да нанесе много штете. Алкална вода може бити од велике користи јер даје много болју хидратацију у целом систему, чиме се поболјшава опште здравлје и благостање.

Плус, изузетно је корисно за мозак, јер се ради о води.

Ако је пХ вредност воде између 8 и 9, сматра се базном што значи да је алкална.

Ево како да припремите алкалну воду:

Састојци:

1 органски лимун (опрати и исецкати га), 2 л пречишћене воде, 1 кашика хималајске соли (можете је наћи у продавници здраве хране).

Начин припреме:

Напуните чашу са водом и додајте кришке лимуна, али немојте цедити сок из њих. Додајте хималајску со. Затим, покријте теглу и оставите је преко ноћи на собној температури.

Следећег јутра, пијте 3 чаше алкалне воде на празан стомак.

Овако справљена алкална вода је од изузетне важности, јер ће створити идеалну пХ равнотежу у вашем телу и то ће се одразити на ваше целокупно здравлје.

 

 

Извор: Wебтрибуне