Издвајамо Свет

Џонатан Мур: “ Један терористични напад у БиХ поделио би земљу“

Шеф мисије ОСЦЕ у БиХ Џонатан Мур изјавио је данас у Скопљу како би један терористички напад у Босни и Херцеговини могао поделити земљу.Данас је у Скопљу настављена парламентана конференција „Јачање мјера за изградњу поверења и доброг владања у регији ОСЦЕ“, са сесијом на тему „Развој демократских институција и људских права у Југоисточној Европи: Улога ОСЦЕ“.

У оквиру сесије је оџана и дебата са шефовима мисија ОСЦЕ у Македонији, Босни и Херцеговини, Србији, Црној Гори и Албанији, јавља Анадолија.

Шеф мисије ОСЦЕ БиХ, Јонатхан Мооре, истакао је да је ОСЦЕ као мисија у овој земљи започела радити крајем рата, али и поред тога што постоји много инструмената за решавање проблема укључујући и институције у земљи, као и међународну заједницу, ипак још увек нису решени сви проблеми.

– Били смо охрабрени да помогнемо једној земљи која је преживела пуно злочина за време рата. Ви долазите из региона где има жртава тероризма и већина вас је део држава које имају традицију суверенитета, демократије и сигуности, али нажалост, БиХ нема све те традиције. Забринути смо да један терористички напад у БиХ може поделити земљу – рекао је Мур.

Говорећи о проблемима са којима се суочава БиХ, Мур је критиковао школе подељене на основу етничке припадности, случајеве дискриминације у Републици Српској, корупцији и недавно одржани референдум у РС.

Извор:Агенције

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

октобар 2016.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31