Издвајамо Свет

У ТОКУ ТОТАЛНИ РАТ: Путин забранио Мајкрософт у Русији а Бил Гејтсу забранио улазак због шпијунаже

Руски председник Владимир Путин је забранио Мајкрософт производе у Русији и ставио Бил Гејтса на листу за надгледање Федералне службе безбедности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Позивајући се на “забринутост због сигурности и поузданости,“ Путин је наредио да уклањање Мајкрософт софтвера одмах почне, извештава “Блоомберг”

Потпарол владе Сергеј Железнак је објаснио да је Мајкрософт ухваћен да обавља “надзор из минута у минут“ над милионима руских грађана – као и грађана других земаља.

“САД, које себе представљају као бастион демократије, су уствари обављале надзор из минута у минут над десетинама милиона грађана Русије и других земаља.“

“Све главне интернет компаније које су формиране у САД су укључене у ову ружну причу, а те компаније послују на територији наше земље,“ рекао је потпарол Кремља.

Стављање оснивача Мајкрософта Бил Гејтса на листу за надзор Федералне службе безбедности (ФСБ), је такође спроведено, док траје истрага, са очекивањима у Кремљу да ће му се на црној листи Руске Федерације придружити и Џорџ Сорош и Џејкоб Ротшилд.Блоомберг је известио да су Артем Ермолајев, шеф информационих техологија за Москву, и руски министар комуникација Николај Никифров, изјавили да ће Москва у старту заменити Мајкрософтов сервер и Оутллоок на хиљадама рачунара са е-мејл системом развијеним од стране руске компаније Ростелеком ПЈСЦ.

Следеће године ће инсталирати софтвер развијен од стране Неw Цлоуд Технологиес – још једног руског продавца софтвера – на милионе система. Чак ће и Мајкрософт офис и windows бити замењени са домаћим верзијама, рекао је Ермолајев.

“Ми желимо да новац пореских обвезника и државних фирми првенствено буде потрошен на локалне софтвере,“ рекао је Никифоров и додао да ће од следеће године званичници “стегнути обруч“ око државних институција које се не одлуче за домаће алтернативе.

Мајкрософт није одговорио на захтев за коментар.

Извор:Wебтрибуне