Занимљивости Издвајамо

НАЈВЕЋИ ПРОНАЛАЗАК У ИСТОРИЈИ ЧОВЕЧАНСТВА: Руси имају технологију којом могу сваки елемент у природи преобразити у други

Руски научници су развили најновију технологију која било који елемент може преобразити у неки други. Током конференције за новинаре у Женеви у Шварцајској, руски научници су најавили технологију која ће омогућити да се било који елемент преобрази у неки други елемент у периодном систему.

Ово откриће су произвели два руска теоријска и експериментална научника који су, како се наводи у извештајима, покушавали да схвате како да летелицу допуне горивом користећи било који елемент који се налази у свемиру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током конференције за штампу, истраживач Владислав Карабанов је изјавио:

“Данас, овде у Женеви, износимо јавно откриће и технологију која, без претеривања, може бити од историјског значаја.

 

Суштина овог открића и технологије се своди на развој индустријске методе за трансформацију хемијских елемената у друге елементе и њихове изотопе.

Оно што ћемо морати да вам покажемо данас је трансмутација без нуклеарних реактора, без тешке воде, или било шта томе слично, како би се добила трансмутација елемената. Наш приступ трансмутацији хемијских елемената је биохемијски.

 

Још увек је рано да се у потпуности схвати економски и цивилизацијски значај ове технологије. Не би било претерано рећи да је ово откриће права револуција која ће отворити ново поглавље у нашем технолошком напретку. Како год то звучало, то је чињеница.“

Осим тога:

“Проналазак се односи на област биотехнологије и хемијских трансмутација. Радиоактивне сировине које садрже радиоактивне хемијске елементе или изотопе су третиране са воденом суспензијом бактерија из рода Тхиобациллус, у присуству варијабилних валентних елемената. Како коришћење радиоактивних материјала или руде радиоактивног отпада нуклеарног горива. Овај процес води до добијања полонијума, радона, францијума, радијума, актинијума, торијума, протактинијума, уранијума, нептунијума, америцијума, никла, мангана, брома, хафнијума, итербијума, живе, злата, платине, и њихових изотопа. Проналазак омогућава добијање вредних радиоактивних елемената за спровођење инактивације нуклеарног отпада из конверзије отпада радиоактивних изотопа елемената у стабилне изотопе.

Проналазак се односи на хемијску трансмутацију радиоактивних изотопа и трансформацију, тј. вештачку производњу неких хемијских елемената из других елемената. Конкретно, овај метод омогућава да се добију ретки и вредни елементи: полонијум, радон, францијум, радијум и актиноиди – актинијум, торијум, протактинијум, уранијум, нептунијум иразни изотопи ових и других елемената.“

 

Извор: Wебтрибуне.рс