Издвајамо Свет

УСКОРО ПОМИРЕЊЕ РУСИЈЕ И САД: Трамп иде код Путина на Крим?!

Новоизабрани председник САД могао би с лидером Русије први пут да се сретне на Криму и тако покаже да заиста жели добре односе с Москвом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новоизабрани председник САД Доналд Трамп могао би са руским председником Владимиром Путином први пут да се сретне на Криму, открива извор близак милијардеру за америчке медије. Он подсећа да је Трамп најавио помирење с Русијом и да би пут на Крим био најбољи показатељ да то заиста и жели.

Према његовим речима, то не значи да би Трамп аутоматски признао Крим као део Русије.

– То зависи од тога какав однос буду направили Путин и Трамп – тврди близак сарадник републиканца.

Осим тога, руски медији пишу да би Трамп, зарад побољшања односа са Москвом, могао да повуче и НАТО трупе, које се тренутно налазе на самој граници Русије.

Да би Трамп могао да повуче НАТО трупе са руских граница, сматра и Путинов портпарол Дмитриј Песков.

– Русија има довољно стрпљења да нови председник САД Доналд Трамп схвати на који начин се треба бавити спорним питањима између Москве и Вашингтона. Један од начина на који би Трамп могао да допринесе у изградњи поверења са Русијом јесте да убеди НАТО да успори своју експанзију или да повуче своје снаге код руских граница. То би довело до неке врсте попуштања у Европи – сматра Песков.

Иначе, Трамп је током предизборне кампање и у свом првом говору након победе на председничким избора најавио побољшање односа са Русијом. Стално је говорио да је Путин велики лидер и да жели да с њим буде пријатељ.

С друге стране, руски председник је први међу светским лидерима честитао Трампу победу и изразио наду да ће њих двојица добро сарађивати.

Извор:Танјуг