Издвајамо Свет

ОПЕТ ПРОЗИВАЈУ СРБЕ! ФРАНЦУСКИ АМБАСАДОР У УН: Приоритет је да се избегне нова Сребреница у Алепу

ЊУJOРK/ПAРИЗ – Француска ће данас тражити подршку Русиjе у Савету безбедности Уjедињених нациjа како би се међународним посматрачима дозволило да буду распоређени у Aлепу и омогућиле хитне испоруке хуманитарне помоћи у том сириjском граду, рекао jе француски амбасадор у УН франсоа Делатре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, нацрт резолуциjе, коjи су припремиле француска, Немачка и друге европске земље, могао би да буде брзо усвоjен уколико буде постигнут консензус у Савету безбедности УН о ванредним мерама.

„Приоритет jе да се спасу животу, зауставе масакри и избегне нова Сребреница“, рекао jе Делатре новинарима.

Дипломате коjе нису желеле да им се наводе имена раниjе данас су наjавиле да француска спрема нацрт резолуциjе Савета Безбедности УН о Aлепу, чиjи jе циљ да обезбеди да су распоређени међународни посматрачи како би учествовали у евакуациjи цивила из Aлепа и омогућили да хуманитарна помоћ стигне до тог сириjског града.

Француска jе jуче затражила хитни састанак иза затворених врата Савета безбедности Уjедињених нациjа (СБ УН) о евакуациjи цивила из сириjског града Aлепа и плановима за допремање хуманитарне помоћи.

На састанку ће, такође, подсекретар УН за хуманитарна питања Стивен O“Браjан представити извештаj о ситуациjи у Aлепу.

 

Извор: Танјуг