Занимљивости Издвајамо

ОСТВАРЕН САН ХЕРОЈА ИЗ АУТОБУСА: Поклонио је патике непознатој девојци, а један човек је решио да ИСПУНИ ЊЕГОВУ ЖЕЉУ

Добро се добрим враћа – тајанствени херој који је непознатој девојци поклонио патике у аутобусу, оствариће свој сан захваљујући писању „Блица“ – добиће бесплатну обуку за фризера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Преко ноћи овај тихи и скромни младић постао је сјајна звезда престонице, сцена из аутобуса како Данијели, девојци која свакодневно проси у возилима јавног градског превоза помаже да обује поклоњене патике, многима је натерала сузе на очи.

– Виђао сам је и њен живот ме је јако потресао. Често смо причали. По хладноћи сам је једном приликом угледао босу. Сетио сам се старих патика и носио их све до поновног сусрета – препричава за „Блиц“ Раде Јовановић кадар који недостаје на дирљивом снимку.

Поред патика он је Данијели поклонио нешто још важније – пажњу.

– Запричали смо се. Сазнао сам да нема купатила, али приметио сам да је веома педантна. Рекла ми је да воли дугу косу, а ту смо нашли и заједничку тему јер одувек сањам да радим као фризер. Она је заиста добар човек. Све време сам размишљао како јој је хладно и да морам да јој узмем нешто, барем чарапе. Тада сам јој дао нешто новца, које је она одбила рекавши: „Не могу да верујем да ти постојиш. Хвала ти што си само попричао са мном, ја од тебе стварно нећу ништа“ – објашњава херој из аутобуса.

Како каже, много му је значио када је чуо да поклоњене патике чува као драгоцене.

– И када сам их јој дао, њој су очи цаклиле – каже он.

Видео поновног сусрета видело је већ око 300.000 људи, али нема сцена које би употпуниле причу о главном јунаку, који је пре две и по године, током мајских поплава, остао без дома у Обреновцу.

– Неколико дана пре поплава био ми је рођендан. Са мојим сувенирима са путовања, гардеробом, цртежима, дневником из петог разреда, отишли су и тек отворени поклони – прича Раде.

Међутим, ниједног тренутка није кукао. Не живи лагодно, подстанар је у Вишњичкој бањи, а нада се да ће се скућити у становима солидарности, односно социјално непрофитним становима. И не каје се да и оно мало што има подели са неким.

– Не знам зашто друге толико чуди да неко учини нешто добро. Читао сам коментаре које су постављали на Интернету, и погодило ме је мало то што појединци мисле да је све намештено. Ни не сећам се добро момка који је снимио све то – каже Раде.

Усред интервјуа, редакцију „Блица“, позвала је позната Фризерска академија „Шобота“, заинтересована да младом доброчинитељу понуди обуку. На вест да је добио прилику да испече занат Радету су засијале су очи од суза радосница.

– Од када знам за себе желео сам да будем фризер! Хтео сам да упишем фризерску академију, али нисам имао новца. Сада радим у банци као хигијеничар – рекао је Раде, већ замишљајући нови живот.

СЕСТРА НАДА ПОНОСНА

Сестра Нада, поносна на свог брата, желела је да га јавност упозна и контактирала је нашу редакцију, иако Раде није желео публицитет. Позитивне реакције људи натерале су га да промени мишљење и већ кује план како да ова прича не добије само своју тачку.

– Раније сам покушавао са другарима да покренем неку акцију, али се то изјаловило. Ово је можда добар повод да то поново учиним, и најдраже ми је када ми људи кажу да су и они почели да помажу– поручује он.

Погледајте и исповест овог добротвора за Курир:

 

Извор: Блиц/Србија јавља