Издвајамо Свет

ЕРДОГАНОВА ОСВЕТА ЗА НОВОГОДИШЊИ НАПАД: Турски авиони ЗАСУЛИ БОМБАМА упоришта џихадиста у Сирији

Само 2 сата после терористичог напада

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дан након масакра у ноћном клубу у Истанбулу за који је одговорност преузела ИС, руска и турска војска у одвојеним операцијама гађале су више од 100 положаја џихадиста те групе у Сирији.

Турска је гађала положаје на Исламске државе на северу Сирије, а турски медији преносе да је у тим нападима погинуло 22 пропадника ИСИС-а. Агенција Анадолија, позивајући се на саопштење генералштаба турске војске, објавила је да су турски авиони бомбардовали осам положаја Исламске државе, док су тенкови и артиљерија гађали 103 упоришта у близини града Ал Баб.

Руска авијација гађала је положаје исламиста југозападно од града Ал Баб, у Дајр Каку.

Турска војна операција „Штит Еуфрата“ почела је пре четири месеца, а циљ турске армије је да одврате џихадисте од турско-сиријске границе и зауставе напредовање курдских снага. Истовремено, од како је Турска почела војну операцију тако је и повећан број напада џихадиста на турском тлу, од који је најсмртоноснији био управо последњи у Истанбулу.

ИС је званично преузео одговорност за напад у клубу „Реина“ у новогодишњој ноћи саопштењем које је пренела агенција Амак, иначе блиска џихадистима.

– Напад је извео херојски војник калифата који је напао један од најпознатијих ноћних клубова у којем хришћани славе њихов богохулни празник – стоји у саопштењу ИСИС-а у коме се описују и детаљи напада и додаје да је масакр изведен у име освете и по наређењу Абу Бакра ал Багдадија.

Извор:srbijadanas.com