Србија

„Русија види Србију као лидера на Балкану, лоше вести за Шиптаре и Хрвате“

Фото: Јутјуб
„Русија у потпуности подржава Србију на путу да постане лидер на Балкану“, рекао је председник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић.
Поповић је оценио да су Балкан и Србија важна питања за Русију и изразио је уверење да ће после инаугурације новоизабраног америчког председника Доналда Трампа српски интереси у региону бити у већој мери уважени од стране међународне заједнице, захваљујући бољем разумевању између Русије и САД.

– То су лоше вести за наше непријатеље, пре свега Шиптаре и Хрвате, али и за оне који седе у Београду и раде против интереса Србије – навео је Поповић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да „Србију очекује напоран рад, спровођење коренитих промена у друштву, уклањање свих препрека које су спречавале Србију да заузме своју природну улогу лидера на Балкану“.

У разговору са партнерима из Русије, посебно је наглашено да су званичној Москви потребни економски снажни Србија и Балкан и да је она спремна да помогне да до тога дође.

– Наравно, пуно тога зависиће и од нас самих. Ми морамо да почнемо да верујемо у себе. Да прво почистимо испред свог прага, да вредно радимо на остварењу наших циљева и што је најважније, да на том путу прихватимо пружену руку братске Русије – закључио је лидер СНП.

Извор: Vestionline.com