loading...
Издвајамо Србија

СКАНДАЛ НА БАДЊИ ДАН: Каменован аутобус са српским повратницима код Ђаковице

Газиместан (Фото: Јутјуб)

ЂАКОВИЦА – Аутобус у којем су се налазили расељени Срби из Ђаковице каменован је данас у овом граду, повређених није било, а на аутобусу је причињена материјална штета.

Ово је за Тањуг изјавио председник Удружења расељених Срба из Ђаковице Дјокица Станојевић који је истакао да су успели да и поред протеста Албанаца унесу бадњак у двориште цркве Успења Пресвете Богородице у овом граду.

“Аутобус је погођен са неколико леденица и посут је црвеном фарбом. Оштећено је једно бочно стакло. Ипак смо захваљујући Косовској полицији, која је била у пратњи, успели да посетимо цркву у граду из којег смо протерани 1999. године”, рекао је Станојевић.

Како преносе косовски медији, Косовска полиција је ухапсила неколико демонстраната који се противе доласку и повратку Срба у Дјаковицу.

Протест је као и много пута раније организован у Српској улици, а међу онима који су протествовали биле су и припаднице Удружења “Мајке Ђаковице” које су изгубиле своје ближње у последњем сукобу на Косову.

У аутобусу се налазило 46 Срба расељених из Ђаковице који од прогонства из овог града живе у централној Србији. Након посете родном граду они су обишли и манастир Високи Дечани.

Извор:Танјуг

loading...