Издвајамо Свет

ОВА СЛИКА ЋЕ ВАС РАСТУЖИТИ: Мајка дечака који болује од рака има добар разлог за њену објаву (ФОТО)

Потресна фотографија објављена на Фејсбук страници Важна је љубав (Лове Wхат Маттерс) приказује 10-годишњег Дрејка у купатилу који на себи има само стављену пелену. С мучним изразом лица, ово дете трпи болове од рака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова фотографија пун смисао је добила уз попратни текст дечакове мајке и пробудила је више од 250.000 реакција и безброј коментара.

Несрећна жена објаву је наменила онима који се боре с раком, упозоравајући их да ‘та стравична болест брзо постане врло стварна и врло страшна’.

Навела је и како њено дете не може да поднесе додир, јер га сваки додир боли. Пренела је и његове страхове да неће доживети 11. рођендан. Споменула је како се ноћу ушушка у њен кревет јер се плаши смрти, а она га тада успављује причама о рају.

– То је мој Дрејк, мој мали смрдљивко, мој цео свет. Од тренутка кад сам сазнала да сам трудна до данас, он је био разлог мог живљења. Он је мој осмех, моја љубав, моје срце. Он је моја суза, мој бол у срцу. Он је мој живот.’

У страшној дијагнози, у невероватно неправедним животним околностима, али Дрејк је њен син. Баш као и милион других корисника који објављују фотографије своје деце, зашто ова мајка не би поделила љубав коју она и њено дете деле, колико год трагична та љубав била.

Објава је резултирала разним коментарима, највише порукама подршке и љубави.

– Нико не зна шта је то док не направи један корак у вашим ципелама, спава минут у вашем кревету или проведе минут у тој глави. Објави слике и испричај своју причу. Нико неће знати док им не покажеш будући да неки људи треба да виде слике да им дође до свести. Рак није леп. Зао је, ружан и мрзовољан и није га брига да ли сте стари или млади. Све им реците. Само храбро, Дрејк – један је од коментара, пише Јутарњи лист.

Један корисник је пожелио породици љубав и оздрављење и напоменуо да је Дрејк један од највећих разлога зашто трчи маратоне чијим новцем се финансира истраживање ове окрутне болести.

Извор: Јутарњи лист