Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ: За Србију би најбоље било да ја будем председник а Вучић премијер, Николић је издајник!

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је да ће се у другом кругу председничких избора наћи он и Вучић, а да Томислав Николић може да рачуна на 3 до 4 одсто подршке. Шешељ је рекао да је „већ говорио о криминалним аферама Томислава Николића, али да је он сада кренуо од нуле.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нећу да улазим у то да ли је Николић издао Вучића, али издао је своју партију!“, одлучан је био Шешељ.

„Нећу да се бавим ситном боранијом. У другом кругу избора борићемо се Александар Вучић и ја, али су на мом удару и Томислав Николић и Вук Јеремић. Од свих ових кандидата имаћемо најскромнији буџет, али ћемо их све надјачати. Не знам да ли је било договора Вучића и Николића и да ли је Николић издао Вучића, али је своју странку издао сигурно. Он је све време члан СНС, пустите ви то као – одрекао се функције председника партије.

„Ако Вучић постане председник, Селаковић бољи кандидат за премијера од Дачића

Шешељ је такође рекао да ако Вучић постане председник, Ивица Дачић нема капацитета да буде премијер. Много боље решење је, по њему, Никола Селаковић, за кога каже да нема неких афера које би он могао да се сети.

„Вучић ће тражити решење. Селаковић је по мени најозбиљни кандидат. Од свих министара, Селаковић најмање компромитован. Говорим потпуно отворено. читате ме ко отворену књигу“, рекао је он.

На питање да ли би се у случају победе Вучића поновила ситуација са слабим премијерима. Имали смо такву ситуацију. Најбоље је да ја будем председник, а да Вучић остане на функцији премијера до следећих парламентарних избора.

На функцији председника Републике. Ја бих критиковао владу по свим питањима за које сматрам да је потребно, али би Вучић и Влада били сигурни да сам ја фактор стабилности и никада се не бих приклонио страном факотру и онима који хоће да руши власт на улици

Ја нисам као демократска странка, Шутановац, ЛДП, или овај, како се зове „Доста је било“. Ја то не могу никад бити. Био бих фактор стабилности, поред мене та акција рушења режима нема шансе да прође, а стриктно би се држао Устава, изјавио је Војислав Шешељ.

Вучићевић у 9 на Пинку – Ускоро ћемо објавити да се један од кандидата састао са Мишковићем на салашу код Ченеја; Шешељ у 12 на конференцији – Претпостављам да сте већ чули да се Николић састао са Мишковићем у једном војвођанском селу.

Занимљиво је да је Драган Ј. Вучићевић ујутру наговестио да се један од политичара састао са Мирославом Мишковићем на салашу код Ченеја, али није именовао о коме је реч.

Затим је Шешељ на конференцији за новинаре изјавио да „претпоставља да су већ чули да се Томислав Николић састајао са Мишковићем у једном војвођанском селу“, иако нико пре тога није такву информацију изнео у јавност осим Вучићевића.

 

Извор: Курир-НСПМ