Занимљивости Издвајамо

ТЕОРЕТИЧАРИ ЗАВЕРЕ БИЛИ СУ У ПРАВУ: ЦИА објавила документе који потврђују да НЛО постоје(ВИДЕО)

Америчка Централна обавештајна агенција (ЦИА) недавно је скинула ознаку тајности са готово 13 милиона страница. Објављени подаци се, међутим, не односе само на уобичајене аналитичке извештаје — коначно је обелодањен „досије Икс“, документа о истраживањима појављивања НЛО.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Архиве ЦИА показују да су амерички шпијуни били заинтересовани за феномен НЛО не само унутар граница САД и у Западној Европи већ и изнад Хималаја.

Године 1968. ЦИА је забележила шест случајева уочавања НЛО на небу изнад индијских региона Ладака и Сикима и изнад Бутана и Непала.

Дана 19. фебруара 1968. светлећи објекат који се кретао великом брзином уочен је на небу на североистоку Непала и на северу Сикима око 21 час по локалном времену.

Према извештајима ЦИА, објекат се кретао великом брзином, имао је издужени облик и емитовао је зраке црвене и зелене светлости.

„Веома брзи објекат, дугачак и танак, емитује црвено и зелено јако светло, довољно да се види као по дану. Пропрац́ен звуком муње, неколико секунди након појаве објекта“, стоји у документу.
Дана 21. фебруара 1968. уочен је још један НЛО изнад Тимбуа, престонице Бутана.
Наводи се да је овај објекат такође светлео и да се кретао апсолутно нечујно. Такође је наведено да се кретао великом брзином.

У документу пише да се објекат кретао „од истока ка западу“. „Међутим, будући да источно од Тимбуа нема ничег осим индијске територије, правац кретања објекта могао је исто тако да буде и од североистока ка југозападу, односно из правца Тибета“.

Четвртог марта 1968. неидентификовани летећи објекат уочен је како се крец́е од истока ка западу у близини планинског пролаза Чанг Ла. Прелетео је базу индијских ваздушних снага, у областима Фукче и Којул.

„Видело се једно бело светло и чула су се два истовремена звука експлозије. Такође, црвенкасто светло праћено белим

Најзанимљивија ствар у овом извештају је сведочење које је забележено 25. марта 1968. у северозападном Непалу.

„Велики метални објекат у облику диска са базом од шест стопа и висином од четири стопе пронађен је у кратеру у Балтичауру, пет миља североисточно од Покхаре“, пише у извештају. Даље се наводи да су слични објекти пронађени у Телакоти и Турепасалу

Извештај је припремљен за „контролисану дистрибуцију“ и са њега је скинута ознака тајности 2001. На корицама је фотографија Доналда Кејоа, директора Националног истраживачког комитета за ваздушне феномене у периоду од 1957. до 1969, и фотографија нуклеарног физичара др Едварда Кондона, бившег челника Националног института за стандарде и технологију.

Од 2016. године, ЦИА је редовно објављивала поверљива документа која се тичу НЛО. Међутим, један од докумената открива да за најмање 20 одсто извештаја са којих је скинута ознака тајности у вези са НЛО не постоји научно објашњење.

Извор:rs.sputniknews.com