Издвајамо Свет

ТРАМП ЗАПРЕТИО ФАРМАЦЕУТСКОМ ЛОБИЈУ: Одмах да пустите лекове које кријете а који лече рак и друге неизлечиве болести, иначе!

Председник Трамп је обећао милионима америчких грађана да ће ставити тачку на терминалне болести тако што ће приморати компаније фармацеутске индустрије да иновативне лекове учине доступним јавности, у најкраћем могућем року.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Доналд Трамп је рекао извршним директорима неких од највећих америчких фармацеутских компанија да је дошло време да се пусте “скривени лекови“ који ће ставити тачку на многе терминалне болести.

Обраћајући се групи америчких водећих фармацеутских директора, он је рекао: “Они смисле нови лек за пацијента који је у терминалној фази болести, а “ФДА” каже да не може да одобри лек, јер не зна да ли ће лек деловати.”

“Пацијент ће умрети за четири недеље, а они кажу да не желе да наштете пацијенту, али пацијент неће живети дуже од четири недеље.“

Он је обећао да ће убрзати процес одобравања како би озбиљно болесни Американци могли да добију третман какав им је хитно потребан.

“Зато ћемо променити много правила“, изјавио је он.

Трампов наступ изгледао је као да је започео рат са фармацеутским компанијама у земљи, јер их је напао за високе цене прописаних лекова, зарекавши се да ће снизити “астрономске цене“, истовремено критикујући контроле страних цена, због лошег договора са Америком.

Републиканац је још додао: “Контроле страних цена смањују средства америчких фармацеутских компанија за финансирање лекова и Р&Д иновације, мислим да ви врло добро знате да је то веома неправедно према овој земљи.“

“Наша трговинска политика ће ставити акценат на то да стране земље плаћају свој део за лек америчке производње, како би наше фармацеутске компаније имале већа финансијска средства за убрзање развоја нових лекова, и ја мислим да је то веома важно.“

Он је такође захтевао да велике фармацеутске компаније врате своју производњу у САД– што је повезано са његовим погледима на будућност- “Америка на првом месту“.

Његова жеља да се велике фармацеутске компаније врате на америчко тло, произилази и из потребе, да се осигура плаћање њиховог дела пореза Америци, и да тиме обезбеди нова радна места за америчке раднике.

 

Извор: Wебтрибуне.рс