Издвајамо Свет

АСАД ОТВОРЕНО О ЕРДОГАНУ: Реџеп је заштитник Исламске државе и Ал-Нусра фронта!

И сам је био припадник радикалне организације Муслиманска браћа

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кина Феникс ТВ је објавила интервју са сиријским председником Башаром ал-Асадом у суботу ујутро и они су разговарали о неколико тема везаних за односе Сирије и региона. Током интервјуа, кинески новинар је питао сиријског председника какво је његово мишљење у вези са трилатералним састанком који се одвија између војних званичника из САД, Турске и Русије. Сиријска председник је одговорио да сам састанак по себи није реалан, јер једна страна, то јест Турска, гаји симпатије према Исламској држави.

– Да, ако желите да повежете тај састанак са ИС посебно, то неће бити објективно, јер најмање једна страна, а то је Турска, пружа подршку ИС чак и овог тренутка – изјавио је Асад.

– Зато што је Ердоган, турски председник – Муслиманско братство. Он је идеолошки повезан и гаји симпатије према ИС и са Ал-Нусра фронтом. Сви знају о томе у нашем региону и да их је или помогао кроз наоружање, логистику, или кроз извоз нафте – додао је Асад.

Тензије између Сирије и Турске су настављене када су турске оружане снаге спровеле спорадичне нападе на положаје сиријске војске у североисточном Алепу.

Извор:СрбијаДанас.цом