Издвајамо Свет

ЦИА користила ПУТИНА за хаковање и прислушкивање људи: Застрашујући детаљи највећег открића Викиликса(ФОТО)

Како је наведено у новој серији података које је ЦИА сматрала строго чуваном тајном, амерички обавештајци су користили „пет локација за тајно слушање“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Агенти ЦИА су користили технике за шпијунирање које су називали по имену руског председника Владимира Путина, објавио је Викиликс.

Како је наведено у новој серији података које је ЦИА сматрала строго чуваном тајном, амерички обавештајци су користили “пет локација за тајно слушање”, преноси РТ.

Они су све те локације називали “Џепни Путин” (Поцкет Путин) и користили су их за прислушкивање рачунара и телефона, у које су претходно убацивани “злоћудни софтвери”.

Локације за прислушкивање су биле постављене на серверу ЦИА, а екипа људи која је оперисала њима је запослена у Оперативном одељку за подршку, који постоји као посредник између оперативног особља ЦИА и особља за техничку подршку ЦИА.

Све то је функционисало тако што агенти ЦИА издају захтеве после чега долази до хакерских напада, преко низа локација, укључујући и “Џепног Путина”.

Викиликс није објавио где су коришћене локације за прислушкивање са именом руског председника, као ни шта су прикупљале, али се истиче да је сврха била “надгледање и комуникација са злоћудним софтверима који су нападали рачунаре и другу опрему”.

Наводно је Оперативни одељак за подршку своје пројекте називао “најцрњим Тројанцима и алатима за прикупљање података”.

Извор:Телеграф.рс