Издвајамо Србија

EВО КАКО АМЕРИЧКИ „ВОГ“ ВИДИ БЕОГРАД: Пуше из хобија и опијају се,били су 500 година под Турцима

– Ниједан град на свету вас неће учинити више Њујорчанином, него Београд – наводи се у тексту модног часописа „Вог“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

О Београду скоро сваки дан изађе неки занимљив текст у светским медијима; овог пута модни амерички магазин “Вог” се бавио главним градом Србије у чланку – “Да ли Београд постаје нови Берлин?”

“Ниједан град на свету вас неће учинити више Њујорчанином, него Београд. У Београду, људи не журе нигде. Ручак се протеже на 3 часа, пића се лагано испијају. Без обзира на спори ритам живота, осећа се велика енергија у граду. Било да ходате улицама, да ли пролазите поред старих комунистичких зграда, ишараних блокова или обала Дунава, увек ћете осетити тај убрзани улс. Али, није ми увек пријала таква слобода.

Ако нисте упознати са турбулентном историјом Србије, подсетници на то су свуда – почев од разрушених града од бомбардовања, то посткомунистичких насеља које доминирају посебно на Новом Београду.

Данас, осећај ослободе се може осетити у сваком делу играда: у ресторанима, где људи пуше, пију и играју уз циганску музику до јутарњих часова, преко сплавова, који су претворили Београд у туристичку дестинацију. Оно што неки сматрају пороком, Београђани сматрају слободом.

У Србији пушење је хоби (можете пушити где хоћете), а опијање је начин живота. Можете ли да их кривите након што су провели 500 година под Турцима и 50 година под комунистима?

Сада треба посетити Београд. Сада, када има пуно атракција, а мало турсита”.

Мери Холанд, која је аутор текста и која је очигледно добро упознала Београд, потом је препоручила места која треба посетити у граду, као и у којем хотелу је најбоље остати.

Наравно, препоручује и српску храну, посету разним музејима, као и дегустацију разних пива, на крају и посету сплавовима…

Извор:Телеграф