Издвајамо Регион

ФАШИЗАМ НА ЦРНОГОРСKИ НАЧИН: Народни посланици раде против воље народа Црне Горе!

Да ли је после Сирије Балкан сљедеће мјесто сукоба великих сила? Да ли ће се по завшетку кризе у Сирији распламсати криза на Балкану? Ово је питање које треба да забрине домаће аналитичаре и стратеге.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уласком у НАТО, противно Члану 91. Устава Црне Горе, извршено је правно насиље над већинском вољом грађана. У Црној Гори 80% грађана је жељело да се одлука о приступању у НАТО донесе на референдуму, док је 60% грађана жељело да Црна Гора остане неутрална земља. Ситуација у Скупштини Црне Горе била је потпуно другачија. Преко 70% посланика у нашој Скупштини је подржало приступање војној алијанси, док је преосталих 30% ћутањем подржало ово правно насиље.

Kако је дошло до ситуације да народни посланици раде противно народној вољи?! Јасно је да је на њих неко утицао „са стране“. Неке партије су чак сакриле 100 000 потписа (колико су саме навеле да је прикупљено) грађана који су тражили референдум. Устав Црне Горе је понудио могућност да 25 посланика покрене питање референдума у Скупштини Црне Горе, једноставним потписивањем иницијативе (Члан 93. Устава Црне Горе). НИЈЕДАН посланик у Скупштини Црне Горе није потписао иницијативу. То је јасан знак да је Црну Гору издала њена политичка елита, није је издао народ. Алтернатива Црна Гора, млада политичка снага, упозоравала је на ово прије избора у октобру. Нажалост, нико тада није имао довољно политичке писмености да разумије наш страх. Дефинитивно је да је земља сада и званично окупирана.

Зашто је НАТО дозволио да се овако битна одлука у Црној Гори донесе на овако нелегалан начин?! Свјесни су да једног дана нова политичка елита може оборити ову одлуку на папиру А4 формата! Ствар је у томе да се окупација Балкана жели завршити што брже.

Црна Гора је окупирана, а сада се улази у завршну фазу окупације Македоније. Црна Гора и Македонија су само степенице ка најважнијој мети – СРБИЈИ. Иако сада изгледа невјероватно да Србија буде дио НАТО-а, не заборавите да је исто тако невјероватно изгледало да то буде Црна Гора! Прва жртва у рату 1999-те је била из Црне Горе. На полуострву Арзи је НАТО избацио осиромашени уранијум, чије зрачење и данас убија наше грађане. Па ипак… Црну Гору су издале политичке елите. Промијенити већинску вољу грађана није лако, али је много лакше утицати на политичаре. Ако би политичка елита у Србији сада ЈАВНО рекла да желе улазак у НАТО ризиковали би свој живот (вјероватно би им се десило исто што и Kраљу Александру Обреновићу). Међутим, за неких 5-10 година интензивне НАТО кампање, постаће потпуно извјесно да ће Србија бити дио НАТО-а. Све снаге које се боре против тога прогласиће „застарјелим“, „без визије“, „ретроградним и националистичким“… Све оне који се боре за то прогласиће „спасиоцима“ и „визионарима“ који чувају границе „Србије од непријатеља који чекају да наруше територијални интегритет и суверенитет..“. Да ли та ситуација подсјећа на јавни живот Србије и Црне Горе сада?! Наравно да подсјећа! То се дешава!

Шта можемо да урадимо? Постоји само један лијек – ИСТИНА. Ствари треба назвати онаквима какве јесу. ИЗДАЈНИKЕ реба назвати ИЗДАЈНИЦИМА, не карактерисати их као „визионаре“ или „патриоте“. Предаја своје земље на управљање страним силама не може бити „визија“ или „мање зло“. Може бити само ИЗДАЈА.

Веско Пејак координатор АЛТЕРНАТИВЕ ЦРНА ГОРА