loading...
Издвајамо Србија

“НА НИШАНУ ЛАЗАНСКОГ”: Дан победе, Москва и Берлин данас, контроверзни закон САД (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Уколико дође до примене преднацрта закона који је усвојио Конгрес, којим се ратној морнарици САД даје право инспекције лука на Далеком истоку, био би то у потпуности акт агресије против Руске Федерације, рекао је адмирал Бошко Антић у емисији „На нишану Мирослава Лазанског“, коју од данас емитује Радио Спутњик.

Ситуацију на Блиском истоку, додао је адмирал Антић, треба посматрати кроз америчку стратегију изазивања криза и управљања кризама. Американци успешно изазивају кризе, истакао је он, а веома неуспешно управљају тим кризама, па им се то често врати као бумеранг.

Србија на галерији ЕУ

„Француска је добила Макрона, али је питање да ли је Макрон добио Француску и хоће ли је ускоро добити“, констатовао је у разговору са Лазанским Мишко Стојановић, дугогодишњи дописник Политике из Немачке. Могуће је очекивати, сугерисао је Стојановић, више социјалних ломова него за време Макроновог претходника Оланда.

Стојановић се осврнуо и на актуелну кризу ЕУ и прогнозирао да ако Србија икад уђе у ЕУ, биће њен трећи, четврти прстен или нека галерија, у сваком случају далеко од њеног језгра.

Ангелин заокрет

Ангела Меркел је направила велики политички заокрет одласком на састанак са Владимиром Путином, приметио је у емисији „На нишану Мирослава Лазанског“ Мишко Стојановић, подсећајући да је немачка канцеларка била врло изричита да неће ићи на састанак са Путином док се не промене односи у Украјини и Сирији.

Правдање сусрета припремом за састанак Г20, према Стојановићевом мишљењу, само је Меркелин изговор.

Теме прве емисије „На нишану Мирослава Лазанског“ биле су Дан победе, односи Москве и Берлина данас, снага Русије, али и како ће Русија одговорити на амерички нацрт закона о давању права америчкој флоти да врши контролу лука Русије, Кине, Ирана и Сирије у контексту санкција против Северне Кореје.

Шта су Мишко Стојановић и адмирал Бошко Антић још рекли на ове теме, погледајте у видео-прилогу.

Од данас пратите нас и слушајте сваког понедељка од 17 сати на нашем сајту, као и на нашој страници на Фејсбуку, али и на таласима Радија Новости, на 104,7 мегахерца.

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...