Издвајамо Србија

„НА НИШАНУ ЛАЗАНСКОГ“: Дан победе, Москва и Берлин данас, контроверзни закон САД (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Уколико дође до примене преднацрта закона који је усвојио Конгрес, којим се ратној морнарици САД даје право инспекције лука на Далеком истоку, био би то у потпуности акт агресије против Руске Федерације, рекао је адмирал Бошко Антић у емисији „На нишану Мирослава Лазанског“, коју од данас емитује Радио Спутњик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ситуацију на Блиском истоку, додао је адмирал Антић, треба посматрати кроз америчку стратегију изазивања криза и управљања кризама. Американци успешно изазивају кризе, истакао је он, а веома неуспешно управљају тим кризама, па им се то често врати као бумеранг.

Србија на галерији ЕУ

„Француска је добила Макрона, али је питање да ли је Макрон добио Француску и хоће ли је ускоро добити“, констатовао је у разговору са Лазанским Мишко Стојановић, дугогодишњи дописник Политике из Немачке. Могуће је очекивати, сугерисао је Стојановић, више социјалних ломова него за време Макроновог претходника Оланда.

Стојановић се осврнуо и на актуелну кризу ЕУ и прогнозирао да ако Србија икад уђе у ЕУ, биће њен трећи, четврти прстен или нека галерија, у сваком случају далеко од њеног језгра.

Ангелин заокрет

Ангела Меркел је направила велики политички заокрет одласком на састанак са Владимиром Путином, приметио је у емисији „На нишану Мирослава Лазанског“ Мишко Стојановић, подсећајући да је немачка канцеларка била врло изричита да неће ићи на састанак са Путином док се не промене односи у Украјини и Сирији.

Правдање сусрета припремом за састанак Г20, према Стојановићевом мишљењу, само је Меркелин изговор.

Теме прве емисије „На нишану Мирослава Лазанског“ биле су Дан победе, односи Москве и Берлина данас, снага Русије, али и како ће Русија одговорити на амерички нацрт закона о давању права америчкој флоти да врши контролу лука Русије, Кине, Ирана и Сирије у контексту санкција против Северне Кореје.

Шта су Мишко Стојановић и адмирал Бошко Антић још рекли на ове теме, погледајте у видео-прилогу.

Од данас пратите нас и слушајте сваког понедељка од 17 сати на нашем сајту, као и на нашој страници на Фејсбуку, али и на таласима Радија Новости, на 104,7 мегахерца.

 

Извор: rs.sputniknews.com