Издвајамо Србија

ШОКАНТНО САЗНАЊЕ: Они су Аркана оставили за крај а пре тога су плански ПОБИЛИ све његове битне људе

Ликвидација Жељка Ражнатовића планирана је годинама, циљ је био створити брисан простор око њега да би лакше био ликвидиран, показују документа која су странци прикупљали

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Жељко Ражнатовић Аркан убијен је почетком 2000. године, али је његова ликвидација годинама пре тога детаљно планирана, открива Курир након увида у део документације коју су о некадашњем шефу Српске добровољачке гарде (СДГ) прикупљале стране безбедносне службе.

Из документације се закључује да је циљ одређених кругова из државних структура и српског подземља био да се Аркан најпре што више ослаби, и то тако што ће се ликвидирати већина његових најближих сарадника и пријатеља, чиме би се око њега створио брисан простор, да би на крају несметано могао да буде убијен. Тај план је и реализован.
– Руководећи се овим принципом, током деведесетих су убијени многи око Аркана, а реч је о људима с којима је он сарађивао или се дружио, имао послове… Све су то људи који су му били одани. Те ликвидације су га веома ослабиле, што је на крају, када је малтене био незаштићен, довело до његовог убиства – наводи се, између осталог, у информацијама страних тајних служби.

Подсетимо, Аркан је убијен 15. јануара 2000. године у хотелу „Интерконтинентал“ у Београду, а тада су страдала и двојица његових пријатеља. Убио га је Добросав Гаврић, који је у Србији осуђен на 35 година затвора. Био је у бекству, ухапшен је у Јужноафричкој Републици 2011, али до данас није изручен Србији.

 

Извор: Курир