Издвајамо Спорт

АМЕРИКАНЦИ ИЗНЕЛИ ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ: Репрезентативке Србије у одбојци су расисти! Разлог за ову тврдњу је невероватан

Репрезентативке Србије у одбојци фотографисале су се после победе над Пољском тако што су прстима повукле очи, што је амерички портал „Хафингтон пост“ оценио као расизам.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српске одбојкашице су то урадиле алудирајући на Светско првенство које ће се 2018. године одржати у Јапану, а на које су се пласирале управо победом над Пољском, пише Хафингтон пост, уз оцену да се таквом гестикулацијом исмевају људи азијског порекла.

Спорна фотографија је прво постављена на сајту Светске одбојкашке федерације (ФИВБ), али је, како се тврди у тексту, уклоњена.

Аутор текста је подсетио да је аргентински фудбалер Езекил Лавеци урадио исто раније овог месеца на промотивном фотографисању, после чега се извинио.

„Добили смо инструкције од званичног фотографа и ја сам покушао да направим слике занимљивим тако што сам правио гримасе, које би служиле за забаву“, објаснио је Лавеци у саопштењу свој поступак.

Фотографија српских одбојкашица је привукла пажњу америчких медија, па је портал Дедспин (Деадспин) објавио да оне „нису ишта научиле од кошаркашке репрезентације Шпаније 2008. године“.

Шпански кошаркаши су тада имали сличну фотографију пре одласка на Олимпијске игре у Пекингу.

Хафингтон пост наводи да је поводом спорне фотографије репрезентативки Србије желео да контактира Светску одбојкашку федерацију, али није добио одговор.

 

Извор: Танјуг