Издвајамо Регион

КАКАВ КРАЉ! Да ли се сећате Црногорца који радницима купује аутомобиле и шаље их на Бахаме? Сада ради нешто ЈОШ БОЉЕ!

За привредника из Црне Горе Радомира Новаковића Цакана наша јавност је први пут чула када је своје раднике частио скупоценим аутомобилима и уплаћивао им крстарење или летовање на Сејшелима и Бахамима. У међувремену, Цакан је постао општински функционер у Бару и ту позицију користи да помогне другима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новаковић је власник највећег ланца спортске опреме у Црној Гори, али је познатији као човек великог срца и широке руке, што најбоље знају они који сарађују са њим. На јединствен начин их је награђивао за верност и добар рад, о чему су писали медији у региону.

Човек који има и надимак „Брат“, пре пар година послао је 14 својих запослених на крстарење на Бахаме и Сејшеле, јер „су они то заслужили“. А да ни он тамо није био.

Једна група радника је била и на крстарењу најлуксузнијим крузером по Медитерану, а најбољи су добили на поклон потпуно нове аутомобиле – два „голфа 6“ и два „пола“. И то са каско осигурањем!

О његовом хуманитарном раду такође се доста зна, помаже и знаним и незнаним, али о томе не жели да говори. Прошло је годину дана како је постао председник Скупштине општине Бар и свих 11 плата које је до сада зарадио, око 13.750 евра, донирао је у хуманитарне сврхе.

– Има признанице, али не могу вам рећи имена тих људи или организација којима је била потребна помоћ. Одрекао сам се службеног телефона и репрезентације. Где год сам путовао, путовао сам о свом трошку – изјавио је Новаковић.

У Бару га цене и јер је утицао да се заустави продаја „Луке Бар“ пољским инвеститорима, који су грађани оценили као штетну по њихов град. Е, кад би и други на његовом месту тако размишљали, где би нам био крај!

А још се препричава и како је Цакан једног радника, који је годинама скупљао новац за карту у Бразил одвео на финале Светског првенства. Или како је запослене у стоматолошкој ординацији частио путовањем на крузеру, јер је „задовољан њиховом услугом и професионалношћу“…

 

Извор: Блиц.рс