Издвајамо Русија

ШОЈГУ ПОСЛАО ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ: Спремни смо за рат, уколико нас нападну, 96 одсто нуклеарних ракета биће испаљено

Сергеј Шојгу (Фото: Јутјуб)

Руски министар Шојгу каже да је Русија спремна да се бори, јер је 96% свих стратешких ракета спремно за лансирање

Руски министар одбране Сергеј Шојгу је рекао да су држава и ниво стратешких ракета Русије на највишем нивоу спремности, и да ће пружити велику успешност стратешког одвраћања, са 99% лансера који су способни за борбу.

Шојгу је истакао да су ракетни бацачи опремљени најновијом технологијом, додајући да је 96% свих стратешких нуклеарних ракета спремно за лансирање.

Ове рекете могу да пробију сваки облик ракетног штита.

Од 22-27. августа, руско Министарство одбране ће одржати АРМИЈА-2017 Међународни војно-технички форум у војном парку Патриот.

Ова манифестација ће се одржати на око 300.000 квадратних метара.

Динамичке демонстрације крстарења, лета и ватрених способности наоружања, војне и посебне опреме ће се држати на Kубинка аеродрому, полигону Алабино, територијама војних округа и Северне флоте.

Шојгу је рекао да је више од 100 међународних потенцијалних излагача већ контактирано, додајући да ће по први пут изложба пружити војну опрему и наоружање на полигону Алабино ноћу.

Такође се праве планови за приказ могућности роботских морских система по први пут.

Поред тога, водећи руски научници ће учествовати на форуму јер ће овај догађај бити фокусиран на смарт технологијама које се могу користити за потребе војске. Биће приказана високо технолошка опрема.

Kако каже Шојгу, прошлогодишњи догађај се претворио у једну од најуспешнијих међународних изложби оружја, муниције и војне опреме, додајући да је приказано више од 11 хиљада комада оружја и опреме од 58 произвођача, који долазе из 11 различитих земаља (међу којима су Јерменија, Белорусија, Kазахстан, Малезија и Пакистан).

Kако се Русија успешно бори у једном у најтежих ратова против тероризма нашег времена, постоји наравно потреба да модернизује војску и повећа њен буџет.

Само прошле године, буџет за војне плате је повећан за 40 милијарди рубаља (640 милона долара), поред увођења нових пројеката који би знатно скратили време производње и нај тај начин помогли смањењу трошкова производње.

 

Извор: Webtribune.rs