Свет

Нису га уплашиле ни Америка ни Кина: Ким поновио језиве претње – спремите се за СУДЊИ ДАН

Ким Џонг Ун се заклео како Северна Кореја никада неће престати да шири свој нуклеарни програм, а Америку је упозорио о надолазећем „судњем дану“.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Севернокорејски државни медији објавили су информацију како њихова нација никада неће престати са ширењем нуклеарног наоружања уз поруку како „нико не може ни да наслути када би могао избити нуклеарни рат“.

– САД је све ближе покретању нуклеарног рата на Корејском полуострву, што ће резултирати њиховим коначним падом – речено је на јавној телевизији преносећи поруку севернокорејског вође Ким Џонг Уна.

Доналд Трамп је на свом Твитер профилу објавио занимљиву поруку:

КИНА ОДБРУСИЛА: Никада нећемо дозволити РАТ на нашем прагу, заборавите на хаос у Северној Кореји!

– Сједињене Америчке Државе воде разговоре са Северном Корејом те им посљедњих 25 година шаљу огромне количине новца. Разговор очигледно није решење – написао је Трамп на Твитеру.

Последње лансирање ракете довело је Северну Кореју још ближе рату са САД-ом, а чини се како Ким Џонг Ун не планира стати с провокацијама и испаљивањем нових ракета које би могле озбиљно нарушити међународне одосе. Кимов циљ је тестирати могу ли његове ракете које су довољно снажне за преношење бојевих глава, досегнути америчку територију, односно острво Гуам у Пацифику, преноси нет.хр.

Како су објавили државни медији, Ким је рекао да „план лансирања балистичких ракета служи као симулација правог рата те је први корак војне операције корејске Народне војске на Тихом океану и увод у војне акције на Гуам“.

Лист „Родонг Синмун“, који је познат као гласило Кимовог режима, у среду је објавио више од 20 фотографија овонедељног испаљивања балистичке ракете од стране Пјонгјанга. На неколико се фотографија налази и сам Ким који са широким осмехом на лицу посматра резултате лансирања ракете.

Наставак вербалног сукоба

Вербални рат између Пјонгјанга и Вашингтона ове недеље се посебно заоштрио поготово након што је Ким у понедељак поручио Трампу да уопште не мари за његово мишљење те да се наставља рад на нуклеарном програму земље, пише британски „Експрес“.

САД су одговориле Киму како је сада доста, а америчка амбасадорка при УН Ники Хејли поручила је да „ниједна земља не би смела да лансира своје ракете преко територије неке друге државе како је то учинио Ким лансиравши своју балистичку ракету преко Јапана који броји 130 милиона становника“.

СРБИ ПОБЕДИЛИ БАНКУ, РАСКРИНКАЛИ ПРЕВАРУ: Ако сте узели кредит, добићете неколико хиљада евра назад!

Амерички председник Доналд Трамп раније је поручио како је порука Северне Кореје „јасна и гласна“ те да су све опције на столу.

У међувремену су се појавиле информације према којима Јужна Кореја обучава посебну групу војника који ће бити тренирани да се инфилтрирају међу редове војника севернокорејског режима, а њихов главни циљ и задтак биће свргавање Ким Џонг Уна с власти те „решавање“ свих његових блиских људи.

 

Извор: Net.hr

 

Бонус видео:

https://youtu.be/S–lfbe-z1o