Издвајамо Спорт

БОАЋИ БОМБОМ СРУШИО КЕЛН: Звезда се осветила Немцима после 28 година (ВИДЕО)

Спектакл на стадиону Јарчева припао црвено-белима после лавовске борбе да се сачува цео плен!

Фудбалери Црвене звезде победили су Келн са 1:0 у 2. колу Лиге Европе, на паклено тешком гостовању у Немачкој!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пресудио је Немцима мајсторски погодак Боаћија са 25 метара у првом полувремену, у другом је погодак Келна висио у ваздуху, али је срећа била уз екипу Владана Милојевића, чак три пута се дрмала статива Борјановог гола.

У завршници је на ивици снага играо повређени Бабић, Борјан је одбранио мајсторски један зицер, па је Звезда друга у групи после два кола са четири бода, први је Арсенал са шест. Келн је на нули, БАТЕ има бод.

Звезда се реванширала за болно испадање у сезони 1989/90 у Купу УЕФА, када је после београдских 2:0 изгубила у Келну са 3:0.

Прво полувреме донело је дилему – ко су заправо Немци на терену? Звезда је била та која је имала челичну дисциплину и повезаност у свим редовима, чак је и некада несташни Немања Радоњић био тај који се враћа у одбрану и покрива бок, а затим прави дар-мар у офанзиви.

Филип Стојковић је претрпео жесток ударац и мање крварење у 3. минуту, затим је кренула општа офанзива коју је упропастио Канга. У ситуацији 1 на 1 са голманом је превише отишао у страну и промашио чист зицер, а онда су се опробали Радоњић и Доналд са дистанце.

Навијачи су на обе стране направили бакљаду, Борјан је био дуго беспослен, док је Звезда имала превласт на средини терена, а 26. минут је донео нову прилику. Стојковић је тада одлично центрирао са десне стране, Боаћи је са 7 метара ипак тукао тик уз стативу, да би већ у наредном нападу Канга опет био себичан.

Имао је слободног Боаћија, није му додао, али то није било кобно по Звезду. Ричмонд је у новој прилици дуго градио лопту, окренуо је са 25 минута и распалио, погодивши сам угао гола Хорна.

Потпуно је то пореметило домаћине, дуго су се чуле само Делије, пробао је и Срнић са велике удаљености да матира голмана, утисак су до полувремена покварили картони. Зарадили су их Канга, Гобељић и Бабић, попустила је концентрација, што је могао да казни Јојић.

Одмах на паузи је Петер Штогер пробао да освежи екипу, увео је Осака и Битенкура на терен, а Звезда се превише повукла и оставила простор Келну за шансе. Било је прилика из прекида, Јојић је покушавао да упосли саиграче, док је Звезда прешла у фазу вребања контри.

Мекше се играло у везном реду и дуго је висио гол Келна у ваздуху, Јојић је чак погодио стативу, што је потпуно разбеснело тренера Милојевића. Боаћи се затим бизарно повредио, пао је због проблема са задњом ложом при нерезонском шуту, па су му дуго звиждали навијачи Келна.

Мало касније је схватио да не може да настави меч, па га је у 63. минуту заменио Пешић, а Звезда је прешла у толики бункер да је голман Хорн у једном тренутку дуго стајао на 40 метара од гола. Јојићу је непријатељ опет била статива, погодио је са 25 метара, после чега се у неверици прекрстио – Звезди је још једном срећа била савезник.

И не само тад, Битенкур је са петерца погодио оквир гола, али Звезда није била кадра да те промашаје казни, потпуно је била одсечена од последњих 30 метара игралишта. Игра је више личила на флипер у завршници, лопта се само одбијала у шеснаестерцу, а један зицер је херојски одбранио Борјан за крај.

Келн – Црвена звезда 0:1
(Боаћи 30)

Судија: Бас Нијхуис Стадион: Мингерсфорфер

Келн: Хорн, Хајнц, Соренсен, Мере (од 46. Битенкур), Јојић, Леман, Озкан, Олковски (од 76. Клеменс), Ројш, Кордоба, Гираси (од 46. Осако)

Црвена звезда: Борјан, Бабић, Ле Талек, Гобељић, Стојковић, Канга, Крстичић (од 77. Рачић), Доналд, Радоњић (од 73. Милић), Срнић, Боаћи (од 63. Пешић)

3. коло Лиге Европе: БАТЕ – Келн, Црвена звезда – Арсенал. Оба меча играју се 19. октобра од 19 сати.

 

Извор: Телеграф.рс