Издвајамо Свет

УДАРНА ВЕСТ! ОВО ЈЕ КИМОВ ОДГОВОР НА ТРАМПОВЕ ПРЕТЊЕ: С.Кореја се спрема да испали још једну ракету…

Јужнокорејска агенција Јонап јавила да Северна Кореја припрема ново лансирање пројектила, највероватније интерконтиненталне балистичке ракете. Сеул спреман.

Агенција преноси, позивајући се на јужнокорејску обавештајну службу да је план Ким Џонг Уна да ракета падне у Пацифик. Такође, наводи се да је у Пјонгјангу заказано и ванредно обраћање јавности, пренели су као најважнију вест сви светски медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

С друге стране, и Сеул се спрема на одбрану па тако војни званичници најављују да ће привремено распоредити четири преостала лансера за амерички противракетни систем ТХААД, као одговор на најновију нуклеарну пробу Пјонгјанга. Међутим, тај систем, који је већ инсталиран у Јужној Кореји, разбеснео је Кину.

Такође, јужнокорејска војска је као одговор на пробу нуклеарне ракете Северне Кореје обавила симулацију могућег напада на базу нуклеарног наоружања свог суседа.

Подсетимо, Северна Кореја извела је јуче своју шесту и најснажнију нуклеарну пробу, саопштивши да је детонирала унапређену хидрогенску бомбу за ракету дугог домета, што је изазвало бурна реаговања широм света.

Како је известила новинска агенција Јонхап, процењује се да је неуклеарни тест Северне Кореје изведен у недељу имао јачину од 50 килотона, саопштило је јужнокорејско Министарство одбране, пренеле су агенције. То значи да је најновија нуклеарна проба била пет пута јача од претходне изведене прошлог септембра.

Због севернокорејског константног лансирања ракета и, како наводе САД, Јужна Кореја и Јапан, провоцирања, за данас је сазвана хитна седница Савета безбедности УН.

 

Извор: Б92 / Тањуг

БОНУС ВИДЕО