Занимљивости Издвајамо

ПРИШАО ЈОЈ ЈЕ БЕСKУЋНИK И ЗАТРАЖИО 1.600 ДИНАРА: Девојка му је дала новац, а разлог ће вас оставити без текста!

Pixabay.com

Kако бисте ви реаговали кад би вам пришао бескућник и замолио вас 1.500 динара (око 60 злота)?

Маја Жробецка из Пољске нашла се управо у таквој ситуацији – и није окренула главу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kад је кренула у шопинг, бескућник јој је пришао и тражио је 60 злота (око 1.600 динара). Стала је и послушала га, а он јој је објаснио како су му шинтери узели пса, његовог највернијег пријатеља. Он је само желео новац како би га избавио из азила.

Маја у почетку није била у потпуности уверена да човек говори истину, но деловао јој је довољно искрено да га пусти у свој ауто, па је кренула с њим у азил. У азилу је сазнала да је човек и дан пре покушавао „ослободити“ свог пса, али није успео јер није имао тих 60 злота. Радница азила уверила ју је да пас није повређен и да је све време добијао храну.

„Платила сам и рекли су ми да имам велико срце. Реакција пса који се толико обрадовао поновном сусрету са својим власником је била неописива и учинила ме је толико поносном јер сам на неки начин могла помоћи том човеку. Поука ове моје приче је ваљда да не да будемо тако безосећајни према другим људима и да не треба имати предрасуде. Ово није никакав блесави алтруизам, већ оно што нас чини људима“, написала је, између осталог, на Фејсбуку.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Kurir.rs/Index.hr