Издвајамо Србија

ГЕНЕРАЛ МЛАДИЋ ДОЖИВЕО НОВИ МОЖДАНИ УДАР: Хаг српским лекарима забранио да прегледају бившег команданта ВРС!

Хашки трибунал отказао је јуче посету српског тима лекара јер покушавају да прикрију да је Ратко Младић имао још један мождани удар, каже син српског генерала Дарко Младић у драматичној исповести за Српски телеграф

Фото: Јутјуб

Породица сада отворено сумња да Хаг практично жели да убије српског генерала пре изрицања пресуде 22. новембра јер га не лече адекватно и стање му се драстично погоршава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Последњи лекари који су прегледали генерала Младића са стране одбране су били руски лекари пре две године

– Јуче су нас обавестили да је посета отказана иако смо је најавили пре два месеца и уредно доставили документацију. Сад смо потпуно сигурни да прикривају његово право здравствено стање зато што снимци главе које су избегавали да нам дају пуних девет месеци јасно показују драстично лошије стање од онога које су они показивали – тврди Младић.

Све указује на то да је генерал Младић у међувремену имао још један мождани удар.

– Чекам још опис радиолога, али оно што су лекари до сада утврдили јесте да се на мозгу виде промене којих није било 2012. и 2015 године. Као да је у међувремену имао мождани удар, који они нису пријавили, и сад покушавају то да прикрију – наводи син српског генерала.

Лекари одбране генерала Ратка Младића нису прегледали пуне две године.

– Овај тим који је сад требало да га посети зимус му је вештачио документа, али га није видео. Последњи лекари који су га прегледали са стране одбране су били руски лекари пре две године. Ово је први пут од тада да шаљемо свој тим лекара и не дозвољавају нам – каже Дарко Младић.

О бахатости Трибунала и очигледној решености да Младић оконча иза решетака сведочи, и то што је лекарска посета отказана уз најгрубље кршење правилника.

– Они имају обавезу по правилнику број 31 да ако ми финансирамо долазак лекара, не смеју да нас одбију. Притом су прекршили и процедуру јер нас нису обавестили ни да су примили наш захтев за лекарску посету, а морали су. Требало да нас обавештавају и како теку припреме за посету, што такође нису урадили. Тек на наше ургенције добили смо одговор какав смо добили, значи ништа – наводи Младић.

А објашњење несувисло…

– Жао ми је што не могу да вам проследим њихов мејл да видите какво је то глупо образложење. Наводно, технички не могу да организују да све буде на свом месту… А ја питам шта је то све? Лекари треба да га прегледају два дана по два сата, и то у притворској јединици, а затим треба да разговарају са лекарима из Хашког трибунала. Они практично не треба ништа да обезбеде и зато сматрамо да је ово класична опструкција – тврди Дарко Младић.

Генерал је недавно имао и озбиљне проблеме с притиском.

– Чуо сам се са оцем, знате он не жели да се жали и стално своје стање приказује бољим него што јесте да се породица не би још више бринула. Али чује се у гласу да звучи уморно, да прича спорије, а види се и у документима да је месецима имао притисак 200 са 180, то је права катастрофа – наводи његов син.

 

Извор: Република.рс