Србија

ДО ЈЕЛЕНИНОГ УБИЦЕ ВОДИ 20 ДНК ТРАГОВА?! Кључни детаљи из истраге свирепог убиства на насипу у Борчи!

Полиција узела ДНК узорке од 20 мушкараца у потрази за човеком који је са Зораном учествовао у Јеленином убиству * Ти узорци се упоређују са ДНК трагом нађеним на трсци поред Јелениног леша

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полицијски форензичари узели су ДНК узорке од укупно 20 мушкараца у потрази за човеком који је са Зораном Марјановићем учествовао у убиству његове супруге Јелене, сазнаје Информер у полицији и тужилаштву!

ТАЈНИ ДОКУМЕНТИ О АТЕНТАТУ НА КЕНЕДИЈА ОТКРИВАЈУ: Убица је уствари полицајац из Даласа …

Ови узорци упоређују се са делимичним ДНК трагом нађеним током увиђаја на трсци поред Јелениног леша. Оно што је за сада утврђено јесте да та особа није у родбинским везама са породицом Марјановић.
Мора ручно

Извори Информера из истраге објашњавају да „делимични ДНК траг“ не може да се упореди са узорцима који се налазе у бази података МУП.

– Полиција у својој бази има око 10.000 ДНК узорака људи који су били осумњичени или осуђени за разна кривична дела. Међутим, ДНК траг нађен поред Јелениног тела је само делимичан и немогуће га је поредити са узорцима из базе података. Зато се упоређивање ДНК трагова мора радити у лабораторији, за сваки понаособ, један по један. У питању је дуг и мукотрпан посао – објашњава наш саговорник.

Према његовим речима, у питању су особе блиске породици Марјановић, али и особе за које је утврђено да су у време Јелениног нестанка и убиства биле на насипу у Борчи.

– За сада нико од тих 20 мушкараца није осумњичен, али ако се упоређивањем ДНК узорака докаже да је неко од њих био на месту злочина, наравно да ће бити ухапшен и процесуиран – казао је наш извор.

Иначе, на Јеленином телу и њеним личним стварима нађени су трагови ДНК Зорана Марјановића и још двојице мушкараца.

– Биолошки трагови Зорана Марјановића нађени су на Јелениним гаћицама, гумици за косу, мобилном телефону, али и на блату на њеној глави. То је био један од кључних разлога зашто је тужилац после 17 месеци истраге коначно пристао да изда налог за његово хапшење, јер траг на блату на Јелениној глави дефинитивно доказује да је Зоран био у контакту са мртвом супругом. Поред тога, и трагови блата на Зорановим фармеркама потпуно су идентични оном на месту злочина – наводи наш извор.

Што се тиче ДНК трага другог мушкарца, нађеног на Јелениној руци, наш саговорник није хтео да открије коме припада.
– Тај мушкарац је идентификован, али у интересу истраге још не смем да откријем о коме се ради – остао је тајанствен наш саговорник.

Ипак, каже он, сви ДНК трагови нађени на Јеленином телу и поред њега указују да је најмање троје људи учествовало у убиству и уклањању тела.

– Зоран Марјановић је за сада једини осумњичен за убиство своје супруге, али сви докази пронађени истрагом и детаљним вештачењима указују да то није урадио сам. Проблем је што се само на основу ДНК трагова не може са сигурношћу тврдити ко ју је од те тројице усмртио, али су сигурно сви учествовали у прикривању доказа – појаснио је наш извор.

Марјановићи најсумњивији

Подсетимо, за годину и по дана истраге саслушано је више од 500 особа, урађена су бројна вештачења биолошких трагова и у земљи и у иностранству, али је од почетка највећа пажња инспектора била усмерена на чланове породице Марјановић – Зоранове родитеље Владимира и Зорицу и на његовог брата Милоша.

Јелена је 3. априла 2016. пронађена мртва, смрскане главе, у каналу покрај насипа у Борчи. Обдукцијом је утврђено да је убијена дан раније, са више ударца у главу. Зоран Марјановић је 15. септембра, после 17 месеци истраге, ухапшен због сумње да је убио супругу, али је на саслушању у Вишем тужилаштву у Београду негирао тај злочин. Тренутно се налази у притвору Окружног затвора у Београду.

Зорана у притвору посетио син, мајка и ћерка још нису

Зорана Марјановића је прошле недеље у притвору први пут посетио његов син из првог брака Урош. Отац Владимир и брат Милош га редовно обилазе, сваке недеље, али Зорана још нису посетиле мајка Зорица и ћерка Јана.
Како сазнајемо у Окружном затвору, Зоран је био пресрећан кад је видео сина после скоро месец и по дана.

– Урош је у посету оцу дошао прошле седмице са дедом Владимиром. Зорану је било драго да га види, причали су око сат времена. Било је то пре него што је Урош ишао на саслушање у Више тужилаштво, али колико ми је познато, они нису о томе причали – прича наш извор.

Од почетка свог боравка у затвору, од 15. септембра, Зоран никад није правио проблеме.

– У почетку је био мало утучен, али последњих дана је веома расположен, као да се помирио с тим да мора да буде иза решетака. Нема никакве психичке проблеме, а изузев посета, он виђа само тројицу цимера из ћелије и чуваре. Користи и право на сат времена шетње у затворском дворишту – објаснио је наш саговорник.

Зорану отац и брат редовно доносе пакете и за скоро месец и по дана боравка у притвору сваке седмице су му долазили у посету.

ОВАЈ ЧОВЕК ТВРДИ ДА ЈЕ ОТЕТ НЕКОЛИКО ПУТА: Убио сам 19 ванземаљаца, продајем имање, не могу више да се борим, ево доказа

– Само га ћеркица Јана и мајка Зорица нису никад посетиле. Прича се да Зорица неће да долази у затвор због некакве „лоше
енергије“ и да не изгуби неке своје наводне магијске моћи, али не знам да ли је то стварни разлог. Међутим, сад не изгледа да га то толико погађа као у почетку, кад је стигао код нас… – рекао је наш саговорник.

 

Извор: Informer.rs