Србија

НАКОН МОНСТРУОЗНОГ ПИРА над Јеленом Марјановић – ЧИСТАЧИ ЗЛОЧИНА УКЛОНИЛИ ТРАГОВЕ УБИСТВА!

Фото: Јутјуб

За проналажење убице Јелене Марјановић нема довољно доказа јер је неко уништавао или потурао трагове, што раде чистачи злочина, каже Божидар Спасић, бивши оперативац Државне безбедности. Адвокат марко Ницовић потврђује да чистачи злочина нису реткост у криминалној пракси

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Спасић указује да недостатак доказа у истрази овог убиства указује на чистача злочина.

ДАНАС СУ МИХОЉСКЕ ЗАДУШНИЦЕ: Ову једну ствар не смете да заборавите, чак иако не идете на гробље!

– Чим имате ситуацију да полиција кружи а не може да удари у мету, ви знате да се ту неко други умешао ко је уништавао и склањао праве трагове. Ако је убиство Јелене Марјановић убиство из страсти и тај злочин из страсти је неко припремао годинама или месецима – наводи Спасић.

Бивши оперативац Државне безбедности напомиње да се у случају убиства Јелене Марјановић прича развија у више праваца.

– Ту има много учесника и вероватно је један од њих чистач. Не пере се тепих без разлога, могуће је да су заваравали траг. Не мора чистач да буде не знам ко, довољно је да буде заједно са починиоцем и да зна шта треба уништити због чега га квалификујемо у групу чистача. Што се тиче убиства Јелене Марјановић, ви ту практично немате ништа зато што су вероватно трагови уништени – каже Спасић и додаје да кад год је нејасна ситуација на месту злочина или нема трагова одмах је јасно да је неко чистио то место.

– Чим полиција тражи ДНК на неком тамо земљишту одмах вам је јасно да она нема ништа јер је неко све то вешто почистио. Да ли је то био професионалац или неко ко се веома добро разуме у материју, у полицијској пракси он је свакако чистач – закључује Спасић.

Бивши оперативац државне безбедности осврнуо се и на коришћење услуга чистача злочина од стране разних служби.

– Када говоримо о чистачима нема тајне полиције који није користио њихове услуге. Ми смо и у Београду имали неколико веома познатих и цењених чистача трагова које су ангажовале и криминалне групе у иностранству. Чистач је оно лице које након извршења озбиљног кривичног дела, убиства, пљачке долази и уништава и чисти све трагове који остану иза извршиоца кривичног дела – каже Спасић.

Божидар Спасић, уз напомену да чистачи уклањају трагове крви, отисак обуће и друге трагове значајне за полицију на месту злочина.

– Чистач такође уклања трагове крви са убице уколико је има. Он је неко ко веома добро разуме ту материју, тако да криминалци углавном бирају чистаче из својих редова. Његова улога није само да уништи трагове већ он углавном учествује у целокупној организацији злочина – каже Спасић.

Марко Ницовић, адвокат, наводи да чистачи злочина нису нова појава у криминалној пракси.

– Систем чишћења злочина „патентирале“ су још породице Гамбино, Лучано и Веронезе у Њујорку, тридесетих година прошлог века у време прохибиције. Имали су Енца Хофмана који је био задужен за чишћење после ликвидација – наводи Ницовић.

Ницовић каже да обавештајне службе одавно користе услуге чистача злочина.

ЗОРАН ИЗ ЗАТВОРСКЕ ЋЕЛИЈЕ: Политичари ми смештају убиство, да би заштитилу правог УБИЦУ – ТАЈКУНА!

– Настоји се да се уклоне сви трагови путем којих полиција може да реконструише злочин. Чишћење злочина плаћа се исто колико и убиство. Мафија сада „рентира“ форензичаре да обуче њихове људе за „чишћење“. Што касније се дође на место злочина теже је сакрити трагове. Ако злочин није унапред „припремљен“ у договору са чистачем онда се улази у „трку са временом“. Највећу цену на тржишту тренутно имају руски чистачи. Иначе, то су веома хладнокрвни људи, изрезаће леш као што реже саламу за доручак – закључује Ницовић.

 

Извор: Pink.rs