Србија

Истрага убиства Јелене Марјановић НА ВАЖНОЈ ПРЕКРЕТНИЦИ – Тужилац има још 10 сведока против Зорана!

Фото: Јутјуб

У полицији и тужилаштву тврде да имају чврсте доказе да је Зоран Марјановић умешан у убиство супруге! У притвору остаје најмање до марта, док се не саслушају сви сведоци и заврше вештачења

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тужилаштво ће у истрази против Зорана Марјановића наложити додатна вештачења и саслушати још најмање десет сведока, потврђено је јуче Информеру.

Све то требало би на крају да доведе до чврстих материјалних доказа да је Зоран директно умешан у убиство своје супруге Јелене 2. априла 2016. у Борчи. У тужилаштву и полицији очекују да ће цела истрага бити завршена до марта, до када ће Зоран највероватније бити у притвору. Након тога требало би да буде подигнута оптужница, а средином 2018. и да почне суђење.

БИЗАРАН ДЕТАЉ У ПРОНАЂЕНОМ ТЕЛЕФОНУ: Владимир Марјановић правио селфи на Јеленином гробу?

На другој страни, Зоранови адвокати и даље су уверени да тужилаштво и полиција немају никакав конкретан доказ и тврде да оптужба против њиховог клијента сигурно пада!

Имена су тајна

Информерови извори из тужилаштва и полиције признају да досадашњи сведоци, који су саслушани, нису били од велике користи оптужби.

– Ти сведоци су досад заиста више ишли наруку адвокатима одбране, али није ни било очекивано да буде другачије, будући да су саслушавани чланови породице Зорана Марјановића, затим његов пријатељ полицајац, породична кума Вера Вукомановић и још неки људи који заиста нису могли имати директна сазнања о убиству. Међутим, сада долазимо до прекретнице, када би требало да се чују сведоци који би могли имати доста тога да кажу, а биће завршена и комплетирана вештачења која Зорана директно доводе у везу са убиством – каже наш саговорник из Вишег тужилаштва. Он додаје да се планира саслушање још најмање десет сведока.

– Не могу засад поименце да их наведем, али могу само да кажем да они у великој мери потврђују сумње због којих је осумњичени Марјановић у притвору. Њихове изјаве, које би требало да буду дате у наредном периоду, сигурно ће разјаснити многе недоумице у овом предмету. Напомињем да су полиција и тужилаштво, независно од саслушања сведока, сакупили чврсте материјалне доказе који указују на Зоранову умешаност у злочин, јер га у супротном не би хапсили после годину и по дана. Па нико у полицији није луд да се игра са овако озбиљним случајем! – рекао је наш извор. Осим тога, напомиње он, тужилаштво ће захтевати да се уради још неколико додатних вештачења, која би такође требало да „зацементирају“ оптужницу.

Адвокат Савић:

Нису јасни потези тужилаштваАдвокат Предраг Савић, пуномоћник Теодоре Крсмановић, сестре од стрица убијене певачице Јелене Марјановић, каже да му за сада нису јасни потези тужилаштва.

– Тужилац је досада саслушавао сведоке који или немају шта да кажу или то неће да кажу. Врло је чудно зашто све оволико траје. Могу слободно да кажем, мада нисам видео предмет који је пред тужиоцем, да све до сада урађено води ка томе да Зоран Марјановић буде ослобођен. У том смислу се потпуно слажем са колегама који заступају Марјановића, да су докази које тужилаштво поседује врло танки и да од оптужнице нема ништа… – сумњичав је Савић.

Он подсећа да тужилаштво има законски рок од шест месеци да подигне оптужницу, али да се то у пракси често не поштује.

– Када је реч о Марјановићевом притвору, постоји уставно ограничење по ком то може трајати шест месеци. Или се подиже оптужница или се осумњичени пушта на слободу – каже овај адвокат.

На другој страни, адвокат Александар Зарић, један од петорице Марјановићевих бранилаца, објашњава да истражни поступак против његовог клијента може да траје пола године пре евентуалног подизања оптужнице, што директно зависи од доказа којима тужилаштво располаже.

– Тих пола године је неки законски оквир у ком би требало да буду саслушани сви предложени сведоци и предочени докази које је полиција сакупила и проследила тужилаштву. Колико сам информисан, тужилаштво заиста намерава да саслуша још десетак сведока, а потом следе вештачења. Одбрана засад није предложила ниједног сведока, док не видимо да ли ће за то бити потребе… – истиче Зарић за Информер.

Суђење догодине

С обзиром на то да је наредба о спровођењу истраге против Марјановића издата 15. септембра, када му је и одређен притвор, крајњи рок за окончање истражног поступка је 15. март следеће године. Уколико тада буде подигнута оптужница против њега, браниоци имају право жалбе на њу у року од 15 дана. Затим, тек ако оптужница буде потврђена, заказује се почетак суђења.

У конкретном случају, судски поступак би могао да крене најраније крајем априла или у мају, а вероватно на лето следеће године. Да ли ће Марјановић и после тога бити задржан у притвору, такође је неизвесно. Браниоци ће, у сваком случају, по истеку сваког продужења притвора до 30 дана тражити да се он брани са слободе, односно из кућног притвора.

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА АМЕРИКАНЦА: Косово и Каталонија нису слични, КОСОВО ЈЕ ОТЕТО ДА СЕ ПОМОГНЕ СРБИЈИ!

Марјановићу је, иначе, притвор одређен због узнемирења јавности, а с обзиром на огромно интересовање медија за овај случај, теоретски би могао остати иза решетака све до пресуде.

 

Извор: Informer.rs