Србија

НЕВЕРОВАТАН ПРОБЛЕМ ЗА ВОЗАЧЕ: У Србији је управо забрањена регистрација увезених аутомобила и уградња плина!

ФОТО: Pixabay.com

Агенција за безбедност саобраћаја је пре недељу дана због истека директорског мандата прекинула са радом, што је опет изазавало застој у регистрацији половних возила, јер је немогуће добити било какву потврду

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Агенција за безбедност саобраћаја поново не издаје потврде потребне за регистрацију увезених половних аутомобила, јер је директору Агенције истекао мандат, а није постављен нови вршилац дужности.

ДАНАС ЈЕ МИТРОВДАН: Ако сте верник НИКАКО немојте да радите ОВО…

Наиме, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмини Милошевић поново је истекао мандат, с обзиром на то да ју је Влада Србије именовала од 31. јула за вршиоца дужности на период од најдуже три месеца. Тај период истекао је крајем октобра.

Осим потврде потребне за регистрацију половних аутомобила, Агенција издаје уверења ако преправљате возило, уграђујете плин или ако је потребно да се утврде техничке карактеристике вашег возила, бројни грађани којима је потребна нека од ових потврда остаће ускраћени за њу. У суштини, они немају овлашћења да ураде било шта без директора, такорећи је забрањено радити док се не успостави ред и Агенција не добије новог директора.

Све до тада грађани ће бити приморани да чекају, а што је најгоре, нико са сигурношћу не може рећи до када ће ова агенија потрајати, јер није први пут да се догађа, а то су за наш портал Телеграф.рс потврдили и из Агенције за безбедност саобраћаја.

– Истина је да је в.д. директору истекао мандат, а није постигнут договор о новом вршиоцу дужности, тако да Агенција није у могућности да издаје потребна уверења, чека се на Владу – рекли су кратко за Телеграф.рс из Агенције за безбедност саобраћаја.

Овакве законске препреке месецима отежавају грађанима да обаве послове неопходне за коришћење аутомобила у складу са законом. Многи данима покушавају да дођу до информације како је могуће да се дозволи да вршиоцу дужности истекне мандат, а да нико ништа не учини поводом тога.

Прошлог пута када је дошло до истека в.д. статуса директорки, настао је вакуум период од чак три недеље, а прошле године иста ситуација је трајала чак и дуже.

Још увек није заказана нова, 29. седница Владе Србије, на којој ће се наћи и одређена кадровска решења. Самим тим, није познато ни да ли ће се на дневном реду наћи продужавање в.д. статуса досадашњој директорки АБС.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: J.K/[email protected]