Издвајамо Свет

ПОБУНА У ВАТИКАНУ – КАРДИНАЛИ ТВРДЕ: Папа Фрања је лажни пророк о којем говори СВЕТО ПИСМО

Најновија контроверзна изјава папе Фрање – да је “Исус метафоричан, а не буквалан“ – гурнула је Католичку цркву на ивицу отворене побуне, при чему је више кардинала Ватикана изјавило да је папа Фрања лажни пророк који је предвиђен у светом писму и пророчанству.

Изјава коју је папа Фрања дао током свете мисе у Ваткану у недељу је последња у дугом низу неконвенционалних изјава које је папа изнео откако се уздигао на највишу позицију у Католичкој цркви, постајући први језуитски папа у историји.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Откако је преузео папство 2013. године, папа Фрања је деловао као гласник глобалистичког покрета, користећи сваку прилику да прогура програм Новог светског поретка. Кратка листа најконтроверзнијих изјава папе Фрање укључује:

Проповедање да се “Исус претворио у Сотону“

Папа Фрања је зашао тамо где није ни један други Хришћанин, а камоли папа, оптужујући Исуса да се “понизио до тачке потпуног уништења себе“ и “претворио се у Сотону“.

Погоршавајући ствари још више, папа Фрања је касније проширио сатанстичку доктрину, рекавши да је Исус Христ “себе начинио ђаволом, змијом, за нас“, пренео је дневни лист Ватикана “Л’Оссерваторе Романо“.

Проповедање да су односи са Исусом “штетни“

Јеретичка изјава папе Фрање је уследила након што је раније ове године прекршио вековну хришћанску традицију, рекавши маси од 33.000 католика у Риму да се “сваки личан, директан, непосредан однос са Исусом Христом“ мора избећи по сваку цену.

“Имати лични одност са Исусом је опасно и веома штетно“, рекао је папа током свог говора 25. јуна.

Неконвенционална учења папе Фрање су довела тога да ватикански кардинали и свештеници окрену леђа папи и одбију да се обавежу на послушност њему.

Отворено позивање на “једну светску владу“

У јулу ове године је папа Фрања италијанском листу Ла Репубблица рекао да САД имају “искривљену визију сета“ и да Амерканцима што пре треба да завлада светска влада “за њихово добро“.

Недељу дана пре него што је позвао на “једну светску владу“ и “политичку власт“, тврдећи да је једна светска влада потребна за борбу са главним питањима као што су “климатске промене“.

Говорећи за еквадорски лист “Ел Универсо”, папа је рекао да Уједињене нације немају довољно снаге и да морају добити потпуну државну контролу “зарад добробити човечанства“.

Францускиња Марин Ле Пен је папу Фрању описала као “глобалистичког булдога“. Владимир Путин је тврдио да су неконвенционална учења папе Фрање њега дисквалификовале од тога да се назива човеком Божијим. Кардинали су у отвореној побуни против папе, говорећи свима који желе да слушају да је он постављен у неуобичајеним околностима, уз помоћ глобалних моћника попут Џорџа Сороша.

Антихришћанска учења папе Фрање присиљавају хришћане широм света да се суоче са тешким питањем – да ли је он лажни пророк који ће претходити антихристу, који је предвиђен у светом писму?

 

 

Извор: Wебтрибуне.рс