Издвајамо Спорт

„РЕФОРМАТОРУ“ СРПСКОГ ФУДБАЛА НИШТА НИЈЕ СВЕТО: Кокеза сменио Муслина а сад би да мења грб ФСС!

Фото: Јутјуб

Први човек српске куће фудбала расписао конкурс за нови лого и заставу ФСС, док угледни европски и светски национални савези деценијама с поносом чувају своје симболе.

Славиша Кокеза жели себи да прибави признање „реформатор“ српског фудбала, па не бира начине да дође до свог комада славе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После смене селектора који је одвео репрезентацију Србије на Светско првенство, председник ФСС сада је решио да мења грб и заставу Савеза, док угледни европски и светски национални савези деценијама с поносом чувају своје симболе.

Расписивањем јавног конкурса за избор најбољег графичког решења за промену визуелног идентитета ФС Србије Кокеза је потврдио да му ништа није свето. Актуелни грб са четири бела оцила на црвеној подлози оивиченој златном бојом, са златном лоптом у средишту грба, промовисао је у децембру 2006. године тадашњи председник ФСС Звездан Терзић, који је, иначе, коловођа у тражењу Кокезине смене.

Да ствар буде још више поражавајућа, конкурс за нови лого ФСС трајаће до 1. маја, што значи да ће у чувеном Панинијевом албуму за Светско првенство Србија имати стари лого.

Лош пример
ЗВЕЗДА СЕ ОПЕКЛА ПРОМЕНОМ ГРБА

Фудбалска Србија променила је неколико грбова у историји, углавном приликом распада земље. Још неке фудбалске институције су мењале своје грбове, па су се после враћале старом амблему. Црвена звезда код нас, Динамо Загреб у комшилуку и Манчестер јунајтед у Европи мењали су грбове, испоставило се неуспешно, с обзиром на то да су се вратили старом.

ПРАВО У МЕТУ Бивши селектор Милан Живадиновић огорчен ситуацијом у ФСС

ДОЋИ ЋЕ СТРАНАЦ, УЗЕЋЕ МИЛИОНЧЕ, А ЈА ЋУ БИТИ КРИВ ЗА КРАХ НА МУНДИЈАЛУ

Бивши селектор Милан Живадиновић огорчен је због одласка Славољуба Муслина с клупе „орлова“.
– Видите шта се данас дешава Муслину и знајте да се мени догодила иста ствар – све победе у квалификацијама, 1:1 у Бразилу на пријатељској утакмици, били смо шести на свету, али морао сам да одем. Сада ће доћи неки странац, који Србију није видео ни на карти, не познаје играче уопште… Тамо неки Анћелоти узеће милионе, доживеће дебакл у Русији, а биће криви Живадиновић и Муслин. Зашто Србију не може да води један Милојевић или Ђукић? Зашто није кандидат Вељко Пауновић? Друга ствар, јавно бих питао селектора Крстајића колико је утакмица водио као тренер. И господин Крстајић је морао да оде истог тренутка кад и Муслин. Ако су са мном могли да се повуку један Пижон и Бранко Рашовић, зашто Крстајић није показао лојалност према човеку који га је довео у стручни штаб – с правом се пита Живадиновић.

Фото: Јутјуб

ТОГА ИМА САМО У СРБИЈИ Скуп раскид уговора са цењеним тренером
МУСЛИН УЋУТКАН С ПОЛА МИЛИОНА €?!

Колико ће коштати заврзлама око Славољуба Муслина? На ово питање ФСС нема јасан одговор, што и не чуди јер челници Савеза нису имали храбрости ни да сазову опроштајну конференцију дојучерашњег селектора. Ипак, Курир из добро обавештених извора сазнаје да ће Муслину припасти скоро пола милиона евра, тачније минимум 440.000 евра за превремени разлаз.

Договорено је да Муслину буде исплаћено свих седам месечних плата, које би свакако добијао пошто му се уговор након успешног квалификационог циклуса аутоматски настављао до краја Мундијала. Такође, бивши селектор добиће обећану премију од 300.000 евра која је била записана у једном од анекса, а постоје информације и да му је обећана додатна сума како би мирно, без помпе, прихватио раскид сарадње.
 

Извор: Курир / Г. АНЂЕЛКОВИЋ – Д. ПЕТКОВИЋ