Србија

СТИГЛА ВЕШТАЧЕЊА И УКОПАЛА ЗОРАНА: Има доказа да је ОН УБИО ЈЕЛЕНУ!

Инспектори који истражују убиство Јелене Марјановић обавештени су да су завршена сва вештачења физичких и биолошких трагова са места злочина и да све указује да је њен муж Зоран убица

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Инспектори београдске полиције који истражују убиство Јелене Марјановић обавештени су да су завршена сва вештачења физичких и биолошких трагова са места злочина на насипу у Борчи и да има чврстих доказа да је њен муж Зоран убица, ексклузивно сазнаје Информер!

Вештачења су, како сазнајемо, послата у тужилаштво, а очекује се да након тога буде и подигнута оптужница против Јелениног мужа!

Извори Информера из полиције и тужилаштва, међутим, нису желели да нам открију о којим конкретно вештачењима се ради, али су истакли да је овим случај против Марјановића практично решен.

– Инспектори су обавештени да су све анализе и вештачења указала да се Јеленин муж директно доводи у везу са убиством на насипу у Борчи 2. априла 2016. Није још време да се открију детаљи док у тужилаштву све то не прегледају и покрену даљу процедуру, али колико смо обавештени, у питању су чврсти и необориви докази против Зорана Марјановића – каже наш извор.

Зорана Марјановића у притвору Окружног затвора (ЦЗ) свакодневно посећују адвокати, а од чланова породице последњи пут су га прекјуче посетили отац Владимир и син из првог брака Урош. Како смо сазнали у ЦЗ-у, Зоран дели ћелију са тројицом оптужених за ситније крађе. Понаша се нормално, и даље поштује кућни ред и није тражио никакву медицинску помоћ.

Према досадашњим информацијама из истраге, Зорана су са злочином повезивали његови ДНК трагови нађени на Јеленином телу, али и трагови блата на његовим фармеркама, који су идентични оном са места злочина. Међутим, остало је неколико околности које, бар за јавност, нису биле до краја расветљене.

На првом месту ту су ДНК трагови непознатог мушкарца пронађени на Јелениним рукама и на трсци у близини њеног тела. Поред тога, до пре неколико дана у тужилаштво још нису била стигла ни вештачења базних станица мобилне телефоније које покривају Борчу и насип.

– Из тих анализа требало би да се утврди тачно Јеленино и Зораново кретање у време злочина, али и кретање осталих укућана, Зоранових родитеља и његовог брата. Те анализе показаће да ли је Зоран говорио истину о времену и месту куда су се кретали пре Јелениног нестанка – наводи наш саговорник.

Брзо преминула

Иначе, Зоран је ухапшен 15. септембра због сумње да је 17 месеци раније убио Јелену, и још је у притвору. У наредби за спровођење истраге стоји да су њих двоје и мала Јана 2. априла 2016. отишли до почетка насипа и да је Јелена затим отишла да џогира. У једном тренутку Зоран се одвојио од детета на десетак минута и убио Јелену. То се, како пише у наредби, десило између 16.49 и 17.30.

Супервештачење је показало да је Јелена убијена у каналу, поред насипа, да је ударена више пута у потиљак тупим предметом и да је смрт наступила брзо. То је закључено на основу тога што у њеним плућима није било воде, већ само мало у душнику.

 

Извор: Informer.rs