Издвајамо Свет

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР ДЕЛАВИ ПОРУЧИО: Косово, не бирај такву будућност за своју децу!

Амбасадор САД у Приштини Грег Делави поручио је данас путем Твитера да би укидање Специјалног суда за ратне злочине ОВК удаљило Косово од САД и ЕУ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Одлука о укидању (закона о) Специјалном суду значила би прекретницу којим би дошло до удаљавања од владавине права, Европе и САД. #Косово, не бирај такву будућност за своју децу!“, навео је Делави на овој друштвеној мрежи.

Председавајући косовске скупштине Кадри Весељи саопштио је да ће скупштина бити на зимској паузи до 14. јануара, након што је у петак увече пропао покушај сазивања ванредне седнице парламента на којој би се размотрило укидање Специјалног суда за ратне злочине ОВК.

Председништво косовског парламента у петак из два покушаја није успело да обезбеди кворум за одлуку о сазивању ванредне седнице парламента на којој би се донео закон о укидању Специјалног суда.

Приштински лист „Газета експрес“ преноси да је Весељи навео да је „све што се десило синоћ у вези са Специјалним судом било у оквирима парламентарних правила и да је оценио да „односе са САД треба одржати упркос разликама везаним за рад Специјалног суда“.

 

 

Извор: Тањуг / Србија јавља