Регион

ПРАЉАК ПРЕ САМОУБИСТВА ОСТАВИО ОПРОШТАЈНО ПИСМО: Ево које су му две последње жеље…

Слободан Праљак који се у хашкој судници убио испијањем отрова након што му је изречена пресуда, иза себе је оставио опроштајно писмо, пише „Вечерњи лист“

Хрватски лист наводи да је у кући Праљакове породице у Загребу пронађено опроштајно писмо у ком је навео своју последњу жељу. Писмо је било запечаћено с напоменом да се отвори у случају његове смрти, а написано је пре две године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не желим ни гроба ни погреба, а мој пепео проспите по Мирогоју- наводно је написао у писму.

Подсетимо, суђење шесторици Хрвата у „случају Прлић“ прекинуто је у среду након што је један од оптужених Слободан Праљак попио отров након што му је изречена пресуда.

Праљку, који је био начелник Главног штаба Хрватског већа одбране (ХВО), изречена је казна од 20 година затвора, након чега је он устао, рекао да одбацује пресуду и наводно „попио нешто из мале чашице“.

„Слободан Праљак није ратни злочинац, с презиром одбијам вашу пресуду“, казао је Праљак.

Његова бранитељка је рекла да је „попио отров“, а неколико тренутака касније су спуштени застори и прекинут директан пренос из суднице.

Трибунал у Хагу претходно је потврдио постојање удруженог хрватског злочиначког подухвата с циљем етничког чишћења делова БиХ.

 

 

Извор: Вечерњи лист