Регион

ПРОВОКАЦИЈА МАКЕДОНСКОГ ПРЕМИЈЕРА: Заев одлази на ноге Шиптарима у Приштину!

Фото: Јутјуб

Македонски премијер Зоран Заев, кога скопски медији описују као шиптарског плаћеника и оптужују за пакт са Албанцима, боравиће 12. децембра у званичној посети лажној држави Косово

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заев ће се у Приштини, како је најављено, састати са Хашимом Тачијем, Рамушом Харадинајем и Кадријем Весељијем. У македонској делегацији, осим Заева, биће и министри економије Крешник Бектеши, транспорта и веза Горан Сугарески, културе Роберт Алађозовски и дијаспоре Едмонд Адеми.

Милован Дрецун, председник Одбора за Косово, каже да Србија не може ником да одређује са ким ће се састајати, али ће помно пратити какви ће бити закључци и резултати ове посете.

– Од македонског руководства очекујемо опрезно понашање због осетљивости питања лажне државе Косово и једнострано проглашене независности коју Србија не признаје. Надамо се да приликом посете неће бити склопљени никакви договори или послови који би ишли на штету Србији. Треба сачекати и видети о чему ће током ових сусрета бити речи, па у складу с тим предузимати даље кораке – истиче Дрецун.

 

Извор: Informer.rs