Регион

Руси проговорили, шта се спрема Хрватима?

Фото: Pixabay.com

Загреб — Председник Управе Сбербанке Херман Греф изјавио је да, након серије преговора о Агрокоровом дугу, не искључује могућност омекшавања своје позиције у том спору

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„За сада још не видимо конкретне предлоге о том питању питања, али одржали смо серију преговора и можемо рећи да је тон био конструктиван. Сматрам да је то прави пут и, ако њиме наставимо, имамо прилику за договор“, рекао је Греф новинарима.

Додао је како су Сбербанкова потраживања током године биле потпуно игнорисане, а његова права нарушавана.

„Међутим, у задње време сведочимо промени такве ситуације, па смо у складу с тим и ми спремни да омекшамо своју позицију како би постала више лојална“, рекао је Греф.

Агрокоров дуг Сбербанци износи 1,1 милијарду евра. Међутим, у сновембру је принудна управа оспорила потраживања Сбербанке и тиме је искључила из Повереничког већа, а разлогом таквих одлука наведена је тужба Сбербанке за повраћај потраживања у иностранству.

Сбербанка је ту одлуку оценила потпуно некоректном и навела да се питање прихватања или одбијања права на повраћај потраживања или њихово стављање под сумњу због права да се оствари судским путем, може схватити као уцена.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: JUTARNJI LIST