Србија

Вучић одговорио Скоту: Што се тиче избора и слободе медија СРБИЈА СЕ УГЛЕДА НА АМЕРИКУ!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић и амбасадор Сједињених Америчких Држава Кајл Скот разговарали су о сарадњи две земље и предстојећим изборима

Председник Србије и амерички амбасадор разговарали су о економским односима, војној сарадњи, европском путу Србије, Косову, али и о потреби да се „на предстојећим изборима докаже посвећеност демократским стандардима“.

Како је саопштено из кабинета председника, саговорници су констатовали да „постоји повећано интересовање америчких компанија за улагање у српску привреду и да инвестиције континуирано расту: скоро 100 америчких компанија су инвестирале око четири милијарде долара и запослиле око 17.000 радника“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Амбасадор Скот је такође истакао подршку САД у стварању боље пословне климе у Србији, кроз различите програме. Констатовали су и да је претходна година била обележена напретком војне сарадње двеју земаља, кроз скоро 100 заједничких активности, међу којима је и највећа заједничка падобранска вежба“, наводи се у саопштењу.

Председник Вучић је навео да је Србија опредељена за наставак економских и друштвених реформи, док је Скот рекао да ће предстојећи избори, мислећи вероватно на београдске, бити „кључна прилика да Србија покаже посвећеност демократским стандардима, као и слободним и фер медијима“.
На ову опаску председник Вучић му је као из топа одговорио:

– Србија се у примени владавине права, слободе изражавања и права на објективно информисање угледа на САД и америчку администрацију!

„Председник Вучић и амбасадор Скот су разговарали и о потреби наставка дијалога Београда и Приштине, истичући и важност унутрашњег дијалога о Косову. Амбасадор Скот је нагласио да америчка администрација захтева од Приштине да остане посвећена подршци Специјалном суду за злочине ОВК, као што и од других земаља у региону траже да обезбеде правду за све жртве ратних злочина“, наводи се у саопштењу.

Такође се истиче да су Вучић и Скот разговарали о региону и потреби очувања интегритета БиХ.

Извор: b92/informer